Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.říjen 8:27

Příprava dobrého čaje je docela alchymie. Výsledná chuť závisí nejen na použité vodě, ale i na postupu a nádobí. Nejzásadnější je ale doba louhování. Třeba u klasického černého čaje se při dlouhém louhování uvolňují i třísloviny, které dodávají čaji nahořklou a trpkou chuť. Doba přípravy by měla být uvedená na obalu. Některé potřebují jen 1 až 2 minuty, obvykle to bývá 3 až 4 a některé speciální dokonce 8 minut. Vše o přípravě čaje je zde: http://www.ob­chodcajem.net/pri­prava-caju

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.říjen 8:34

Příprava dobrého čaje je docela alchymie. Výsledná chuť závisí nejen na použité vodě, ale i na postupu a nádobí. I kohoutková voda je považována za přijatelnou. Nejzásadnější je ale doba louhování. Třeba u klasického černého čaje se při dlouhém louhování uvolňují i třísloviny, které dodávají čaji nahořklou a trpkou chuť. Doba přípravy by měla být uvedená na obalu. Některé potřebují jen 1 až 2 minuty, obvykle to bývá 3 až 4 a některé speciální dokonce 8 minut. Vše o přípravě čaje je zde: http://www.ob­chodcajem.net/pri­prava-caju