Odpověděl/a – 9.říjen 10:23
Fyzikální vlastnosti cukru definuje vyhláška 76/2003 Sb. U krupice smí
být max. 5% krystalů větších než 1 mm a nejméně 70% krystalů musí
být v rozmezí 0,16–0,63 mm.
U krystali musí být minimálně 70% krystalů v rozmezí 0,4–1,0 mm.
U moučky musí být max. 5% v rozmezí 0,4–0,63 mm a nejméně 95% do
rozměru 0,31 mm.
Odpověděl/a – 9.říjen 10:26
Fyzikální vlastnosti cukru definuje vyhláška 76/2003 Sb. U cukru krupice
smí být max. 5% krystalů větších než 1 mm a nejméně 70% krystalů
musí být v rozmezí 0,16–0,63 mm.
U cukru krystal musí být minimálně 70% krystalů v rozmezí 0,4–1,0 mm.
U cukru moučka musí být max. 5% v rozmezí 0,4–0,63 mm a nejméně 95%
do rozměru 0,31 mm.
Chemické vlastnosti určuje vyhláška 305/2004 Sb. a mikrobiologické parametry stanovuje nařízení komise /ES/ 2073/2005.