Odpověděl/a – 2.říjen 14:08
Tichý zabiják? To je poněkud přehnané. To bychom takto museli označit
i sádlo a máslo. Vydrží vyšší teploty aniž by ztrácel nutriční
hodnoty a je velmi vhodný pro smažení.
Palmový olej obsahuje velké množství vitamínu E, přírodních karotenů a
nasycených mastných kyselin, které jsou podle některých autorů spojovány
se vznikem aterosklerózy. Množství těchto kyselin je dokonce vyšší než
ve vepřovém sádle.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Palmov%C3%BD_olej
Odpověděl/a – 2.říjen 14:25
Tichý zabiják? To je poněkud přehnané. To bychom takto museli označit
i sádlo a máslo. Vydrží vyšší teploty, aniž by ztrácel nutriční
hodnoty, a je velmi vhodný pro smažení.
Palmový olej obsahuje velké množství vitamínu E, přírodních karotenů a
nasycených mastných kyselin, které jsou podle některých autorů spojovány
se vznikem aterosklerózy. Množství těchto kyselin je dokonce vyšší než
ve vepřovém sádle.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Palmov%C3%BD_olej