Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.říjen 14:08

Tichý zabiják? To je poněkud přehnané. To bychom takto museli označit i sádlo a máslo. Vydrží vyšší teploty aniž by ztrácel nutriční hodnoty a je velmi vhodný pro smažení.
Palmový olej obsahuje velké množství vitamínu E, přírodních karotenů a nasycených mastných kyselin, které jsou podle některých autorů spojovány se vznikem aterosklerózy. Množství těchto kyselin je dokonce vyšší než ve vepřovém sádle.
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Palmov%C3%BD_o­lej

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.říjen 14:25

Tichý zabiják? To je poněkud přehnané. To bychom takto museli označit i sádlo a máslo. Vydrží vyšší teploty, aniž by ztrácel nutriční hodnoty, a je velmi vhodný pro smažení.
Palmový olej obsahuje velké množství vitamínu E, přírodních karotenů a nasycených mastných kyselin, které jsou podle některých autorů spojovány se vznikem aterosklerózy. Množství těchto kyselin je dokonce vyšší než ve vepřovém sádle.
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Palmov%C3%BD_o­lej