Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.září 9:30

Osoba ublíží tomu komu se snažila pomoci. Sice tomu kdo neovládl danou látku pro danou chvíli vytrhne trn z paty a pomůže získat lepší známku, ale z dlouhodobého hlediska si jen pomohl utvrdit jej v tom, že nepotřebuje si osvojit tu znalost a dovednosti které známka měla jen ocenit.

V podstatě tím jdeš proti snaže učitele, který chce vštípit znalosti a dovednosti a místo toho vštěpuješ ponaučení „když v životě najdeš někoho kdo to za tebe udělá nemusíš sám dělat vůbec nic“, nejsem si jistý zda si tím dotyčnému do bucoucna zrovna prospěl, spíš naopak.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.září 9:32

Osoba ublíží tomu komu se snažila pomoci. Sice tomu kdo neovládl danou látku pro danou chvíli vytrhne trn z paty a pomůže získat lepší známku, ale z dlouhodobého hlediska tím škodíš. Negativní a pozitivní hodnocení má svůj logický význam, a pokud ho narušíš pak systém motivace přestává fungovat. Netvrdím že motivace známkou je dokonalá, ale rozhodně je lepší než stav kdy není vůbec žádná, nebo dokonce stav kdy si dítě odnáší nový poznatek „nemusím umět vůbec nic, ten mloula to za mě ods*re kdykoliv se na něj usměju“. Komu ses snažil pomoci si tak z dlouhodobého hlediska spíš uškodil.