Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.srpen 8:27

Lidé bohužel dělají upgrade na W10 jedním kliknutím ale tím spíš nedomyslí všechny negativní důsledky které to přináší a nové potíže s kompatibilitou. Osobně bych doporučil na takovém pc provést reinstalaci systému a nahrát tam ideálně Windows 7 které jsou z nešního pohledu mnohem méně problematické než starší XP či méně odladěné 10ky.

Pokud víte že budete používat počítač hlavně na internet (chrome, firefox, opera) na přehrávání hudby a filmů a jako nástroj pro vytváření dokumentů/tabu­lek/prezentací pak je pro vás ještě vhodnější nainstalovat tam spíš volně dostupný operační systém Ubuntu který je přesně na toto ideální a umí to vše v samotném bezplatném základu. Vyhnete se jakýmkoliv platbám za licence a získáte plnohodnotné řešení. Jediné na co Ubuntu vhodné není je využítí jako herní konzole. Hry pro tento systém sice existují ale v menším počtu, to je tak jediný podstatný rozdíl. Více zde www.ubuntu.cz , odkud se dá snadno stáhnout a vypálit i instalační DVD disk … pokud byste ohledně tohoto potřebovala nějakou bližší radu či přesnější postup stačí se ozvat emailem.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.srpen 8:28

Lidé bohužel dělají upgrade na W10 jedním kliknutím ale tím spíš nedomyslí všechny negativní důsledky které to přináší a nové potíže s kompatibilitou. Osobně bych doporučil na takovém pc provést reinstalaci systému a nahrát tam ideálně Windows 7 které jsou z nešního pohledu mnohem méně problematické než starší už velmi nebezpečné XP či méně odladěné 10ky.

Pokud víte že budete používat počítač hlavně na internet (chrome, firefox, opera) na přehrávání hudby a filmů a jako nástroj pro vytváření dokumentů/tabu­lek/prezentací pak je pro vás ještě vhodnější nainstalovat tam spíš volně dostupný operační systém Ubuntu který je přesně na toto ideální a umí to vše v samotném bezplatném základu. Vyhnete se jakýmkoliv platbám za licence a získáte plnohodnotné řešení. Jediné na co Ubuntu vhodné není je využítí jako herní konzole. Hry pro tento systém sice existují ale v menším počtu, to je tak jediný podstatný rozdíl. Více zde www.ubuntu.cz , odkud se dá snadno stáhnout a vypálit i instalační DVD disk … pokud byste ohledně tohoto potřebovala nějakou bližší radu či přesnější postup stačí se ozvat emailem. Výhodou instalace Ubuntu na osobní počítač je pak skutečnost že tento systém je narozdíl od všech verzí windows zcela imunní proti softwarovým virům, nelze jej napadnout a to i kdybyste se o to opravdu snažila.