Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.červenec 15:57

Lion baterii částečné dobíjení neškodí. Nemá paměťový efekt. Škodí ji přebíjení, to musí ohlídat automatika, sám nemáš šanci či naopak hluboké vybíjení, to také musí ohlídat automatika. Pokud mobil hlásí 0% v žádném případě není baterie prázdná!!! Její napětí nesmí klesnout pod 2,4 V!!! a to tam nejméně je i při tom 0% ! Jinak se nejedné o baterii, ale o akumulátor. Lidové zjednodušení na baterii je klamavé a někdy nebezpečné.
O balancér se nestarej, většinou se jedná o jeden článek! Pokud jsou tam dva, výrobce rovnoměrné nabíjení určitě zajistí.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.červenec 16:01

Lion baterii částečné dobíjení neškodí. Nemá paměťový efekt. Škodí ji přebíjení, to musí ohlídat automatika, sám nemáš šanci či naopak hluboké vybíjení, to také musí ohlídat automatika. Pokud mobil hlásí 0% v žádném případě není baterie prázdná!!! Její napětí nesmí klesnout pod 2,4 V!!! a to tam nejméně je i při tom 0% ! Jinak se nejedná o baterii, ale o akumulátor. Lidové zjednodušení na baterii je klamavé a někdy nebezpečné.
O balancér se nestarej, většinou se jedná o jeden článek! Pokud jsou tam dva, výrobce rovnoměrné nabíjení určitě zajistí. Stejně to všechno řídí microprocesor mobilu. Dva články jsou určitě tam, kde se jedná o napětí 7,2 V a zřejmě i u velkých kapacit 4 000 mA a více.