Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.červen 10:34

Vliv alkoholu na metabolismus glukosy- energii z alkoholu se tělo snaží zpracovat dříve, tudíž tato energie nahrazuje energii přijatou z jídla, což může vést ke zhoršení regenerace. Mohlo by se zdát, že to nevadí, že tělo využije energii z alkoholu a energii z jídla tak bez problémů nahradí. Jenže energie z alkoholu je takzvaně prázdná, tělo ji nevyužije pro doplnění zásob glykogenu ve svalech a játrech, přesto ji musí použít a zpracovat. Tím se zpomalí metabolismus jiných látek a případná další energie přijatá z jídla se tak ukládá do tuků, protože tělo pro ni, kvůli přebytku energie z alkoholu, nemá jiné využití. Alkohol je navíc jednou z nejkaloričtějších látek – hned po tuku.
Traduje, se že pivo je dobrým iontovým nápojem a tudíž není špatné si po tréninku na jedno či dvě do nedaleké hospůdky zajít. Jenže pivo, ať už budeme spekulovat nad tím, zda obsahuje spoustu minerálů, vitamínů a energie, má jednu zásadní nevýhodu. A tou je alkohol. Alkohol dehydratuje. Tím je vyvráceno jakékoli tvrzení, že pivo je dobrý iontový nápoj. Bezprostřední konzumací piva, nebo jiných alkoholických nápojů po tréninku tekutiny nedoplníme, ale naopak dehydrataci, která vznikla při tréninku ještě více prohloubíme. Výzkumy ukázaly, že jedinci, kteří pili nápoje se 4 % obsahu alkoholu (což odpovídá přibližně 12˚ pivu) byli po zotavovací fázi stále dehydratováni, i přestože vypili 1,5 násobek objemu deficitu tekutin.
Obecně se nevyplatí po tréninku jakýkoliv alkohol pít. Je to jed, který tělo intoxikuje, začne soustředit všechny své síly na rychlé odbourání alkoholu a tím zpomalí regeneraci po tréninku. Dehydratuje a narušuje kvalitní spánek k hodnotnému zotavení.
🙂

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.červen 11:19

Vliv alkoholu na metabolismus glukosy- energii z alkoholu se tělo snaží zpracovat dříve, tudíž tato energie nahrazuje energii přijatou z jídla, což může vést ke zhoršení regenerace. Mohlo by se zdát, že to nevadí, že tělo využije energii z alkoholu a energii z jídla tak bez problémů nahradí. Jenže energie z alkoholu je takzvaně prázdná, tělo ji nevyužije pro doplnění zásob glykogenu ve svalech a játrech, přesto ji musí použít a zpracovat. Tím se zpomalí metabolismus jiných látek a případná další energie přijatá z jídla se tak ukládá do tuků, protože tělo pro ni, kvůli přebytku energie z alkoholu, nemá jiné využití. Alkohol je navíc jednou z nejkaloričtějších látek – hned po tuku.
Traduje, se že pivo je dobrým iontovým nápojem a tudíž není špatné si po tréninku na jedno či dvě do nedaleké hospůdky zajít. Jenže pivo, ať už budeme spekulovat nad tím, zda obsahuje spoustu minerálů, vitamínů a energie, má jednu zásadní nevýhodu. A tou je alkohol. Alkohol dehydratuje. Tím je vyvráceno jakékoli tvrzení, že pivo je dobrý iontový nápoj. Bezprostřední konzumací piva, nebo jiných alkoholických nápojů po tréninku tekutiny nedoplníme, ale naopak dehydrataci, která vznikla při tréninku ještě více prohloubíme. Výzkumy ukázaly, že jedinci, kteří pili nápoje se 4 % obsahu alkoholu (což odpovídá přibližně 12˚ pivu) byli po zotavovací fázi stále dehydratováni, i přestože vypili 1,5 násobek objemu deficitu tekutin.
Obecně se nevyplatí po tréninku jakýkoliv alkohol pít. Je to jed, který tělo intoxikuje, začne soustředit všechny své síly na rychlé odbourání alkoholu a tím zpomalí regeneraci po tréninku. Dehydratuje a narušuje kvalitní spánek k hodnotnému zotavení.
🙂

Zdroj: http://www.florbalovytrener.cz/alkohol/