Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.červen 16:46

Zřejmě byste s nabídkou neuspěl a penízky nezískal. Raději nechte ptáčky chytat mouchy a mít radost z jejich povídání.

Polévka se totiž vaří z jiných hnízd. Našla jsem, že i když se polévka nazývá z vlaštovčích hnízd, jde o speciální hnízdo jednoho z druhů rorýsovitých ptáků – salangany ostrovní; tropického ptáka obývajícího převážně jihovýchodní Asii."
ww.tyden.cz/ru­briky/relax/a­petit/polevka-z-ptacich-plivancu-jedno-z-nejdrazsich-jidel-sveta_388627.html
----
Kdysi v mládí jsem při návštěvě Prahy, poprvé a naposled, navštívila čínskou restauraci. . Tehdy byla na jídelníčku polévka z vlaštovčích hnízd. Cenu si už přesně nepamatuji, mám dojem, že kolem Kč 500. Samozřejmě mě nelákala nejen cenou, ale i představou, že bych si pochutnala na ptačích plivaních. Byli jsme tři a tři obědy byly levnější než zmiňovaná polévka.

Možná jsem přišla o hodně, mohla jsem se omladit, i když tehdy bylo číslo ještě nízké,

Ale chudáci ptáci, přijdou o hnízdo … co na to ochránci přírody?

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.červen 17:00

Zřejmě byste s nabídkou neuspěl a penízky nezískal. Raději nechte ptáčky chytat mouchy a mít radost z jejich povídání.

Polévka se totiž vaří z jiných hnízd. Našla jsem, že i když se polévka nazývá z vlaštovčích hnízd, „jde o speciální hnízdo jednoho z druhů rorýsovitých ptáků – salangany ostrovní; tropického ptáka obývajícího převážně jihovýchodní Asii.“

http://www.ty­den.cz/rubriky/re­lax/apetit/po­levka-z-ptacich-plivancu-jedno-z-nejdrazsich-jidel-sveta_388627.html

----
Kdysi v mládí jsem při návštěvě Prahy, poprvé a naposled, navštívila čínskou restauraci. . Tehdy byla na jídelníčku polévka z vlaštovčích hnízd. Cenu si už přesně nepamatuji, mám dojem, že se cena pohybovala kolem Kč 500. Samozřejmě mě nelákala nejen cenou, ale i představou, že bych si pochutnávala na ptačích plivaních. Každý jsem si vybrali něco jiného, jídla jsme si mezi sebou rozdělili, abychom ochutnali další. Byli jsme tři a tři obědy byly levnější než zmiňovaná polévka.

Možná jsem přišla o hodně, mohla jsem se omladit, i když tehdy bylo moje „číslo“ ještě nízké,

Ale chudáci ptáci, přijdou o hnízdo … co na to ochránci přírody?

Je to nejdražší jídlo na světě, někteří by na ně měli, ještě by je zapili kávou z cibetky. Možná by je představa neodradila.