Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.červen 14:48

Domnívám se, že u česneku se jeho štiplavost měří jinak. Nenašla jsem žádnou informaci stejně jako vy.

„SHU – Podle Scovilleovy stupnice se měří pálivost paprik.(Scoville heat units, SHU)((Wilbur Lincoln Scoville, 22. 1. 1865 – 10. 3. 1942, byl americký chemik a lékárník.)“

http://mpik.blog­.cz/0807/chilli

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.červen 15:01

Domnívám se, že u česneku se jeho štiplavost měří jinak. Nenašla jsem žádnou informaci stejně jako vy.

„SHU – Podle Scovilleovy stupnice se měří pálivost paprik.(Scoville heat units, SHU)((Wilbur Lincoln Scoville, 22. 1. 1865 – 10. 3. 1942, byl americký chemik a lékárník.)“

http://mpik.blog­.cz/0807/chilli

Pomocí SHU se měří obsah kapsaicinu, ten česnek neobsahuje.

„Česnek obsahuje těkavé oleje, tzv. alliin, enzym allinázy, silice se sirnými organickými sloučeninami, selen a vitamíny A, B, C a E. Těkavé oleje a sirné sloučeniny jsou zodpovědné za štiplavý zápach, ale také za jeho léčivé vlastnosti – působí dezinfekčně, ničí bakterie a pak také vypuzují z těla parazity.“

https://www.no­vinky.cz/zena/zdra­vi/407011-lecive-ucinky-cesneku.html

Stejně to bude s cibulí.