Odpověděl/a – 10.červen 14:48
Domnívám se, že u česneku se jeho štiplavost měří jinak. Nenašla jsem žádnou informaci stejně jako vy.
„SHU – Podle Scovilleovy stupnice se měří pálivost paprik.(Scoville heat units, SHU)((Wilbur Lincoln Scoville, 22. 1. 1865 – 10. 3. 1942, byl americký chemik a lékárník.)“
Odpověděl/a – 10.červen 15:01
Domnívám se, že u česneku se jeho štiplavost měří jinak. Nenašla jsem žádnou informaci stejně jako vy.
„SHU – Podle Scovilleovy stupnice se měří pálivost paprik.(Scoville heat units, SHU)((Wilbur Lincoln Scoville, 22. 1. 1865 – 10. 3. 1942, byl americký chemik a lékárník.)“
http://mpik.blog.cz/0807/chilli
–
Pomocí SHU se měří obsah kapsaicinu, ten česnek neobsahuje.
„Česnek obsahuje těkavé oleje, tzv. alliin, enzym allinázy, silice se sirnými organickými sloučeninami, selen a vitamíny A, B, C a E. Těkavé oleje a sirné sloučeniny jsou zodpovědné za štiplavý zápach, ale také za jeho léčivé vlastnosti – působí dezinfekčně, ničí bakterie a pak také vypuzují z těla parazity.“
https://www.novinky.cz/zena/zdravi/407011-lecive-ucinky-cesneku.html
Stejně to bude s cibulí.