Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.květen 13:49

U kuřete záleží na tom, kde je koupíte. Také je rozdíl mezi masem čerstvým a mraženým. Čerstvým, když jíte hned po upečení, nebo když je další den třeba ohřejete.

Dostala jsem mailem tzv. babské rady, ale našla i na netu. Někdo doporučuje zalít kyselým mlékem, jiný pivem. To jsem vyzkoušela,, pečené kuře bylo chutnější. Ale nesmí to být plzeňské pivo, ale obyčejné.

Pokud maso naložíme na 4–6 hodin do marinády (pivo, olivový olej , sojová omáčk přírodní a koření dle chuti.)

" Pivo dramaticky snižuje úroveň chemikálií v průmyslově vyráběném mase, které mohou způsobit rakovinu, pivo je více účinné, než víno a maso marinované v pivu i více chutná. Samotnou marinádu už pak nekonzumovat! "

http://www.la­buznik.cz/dis­kuse/jak-ozdravit-maso-43611/

Pivní marináda je menší zlo. Nepřesvědčuji, ale vyzkoušet se dá,

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.květen 13:52

Také mně vadí pach, ale myslím si, že to souvisí s krmením. Kuře ze dvorka, které se krmí zrním atd. není pach tolik cítit.

U kuřete záleží na tom, kde je koupíte. Také je rozdíl mezi masem čerstvým a mraženým. Nebo zda je jíte hned po upečení, nebo když je další den třeba ohřejete.

Dostala jsem mailem tzv. babské rady, ale našla i na netu. Někdo doporučuje zalít kyselým mlékem, jiný pivem. To jsem vyzkoušela,, pečené kuře bylo chutnější. Ale nesmí to být plzeňské pivo, ale obyčejné.

Pokud maso naložíme na 4–6 hodin do marinády (pivo, olivový olej , sojová omáčk přírodní a koření dle chuti.)

" Pivo dramaticky snižuje úroveň chemikálií v průmyslově vyráběném mase, které mohou způsobit rakovinu, pivo je více účinné, než víno a maso marinované v pivu i více chutná. Samotnou marinádu už pak nekonzumovat! "

http://www.la­buznik.cz/dis­kuse/jak-ozdravit-maso-43611/

Pivní marináda je menší zlo. Nepřesvědčuji, ale vyzkoušet se dá,

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.květen 15:39

Také mně vadí pach, ale myslím si, že to souvisí s krmením. Kuře ze dvorka, které se krmí zrním atd., není tolik cítit.

U kuřete záleží na tom, kde je koupíte. Také je rozdíl mezi masem čerstvým a mraženým. Nebo zda je jíte hned po upečení, nebo když je další den třeba ohřejete.

Dostala jsem mailem tzv. babské rady, ale našla i na netu. Někdo doporučuje zalít kyselým mlékem, jiný pivem. To jsem vyzkoušela,, pečené kuře bylo chutnější. Ale nesmí to být plzeňské pivo, ale obyčejné.

Pokud maso naložíme na 4–6 hodin do marinády (pivo, olivový olej, , sojová omáčka přírodní a koření dle chuti ) zmizí nejen „chemie“, ale i typický pach.

" Pivo dramaticky snižuje úroveň chemikálií v průmyslově vyráběném mase, které mohou způsobit rakovinu, pivo je více účinné, než víno a maso marinované v pivu i více chutná. Samotnou marinádu už pak nekonzumovat! "

http://www.la­buznik.cz/dis­kuse/jak-ozdravit-maso-43611/

Pivní marináda je menší zlo. Nepřesvědčuji, ale vyzkoušet se dá.
Občas i jinak experimentuji, ale stačí jednou a dost.