Odpověděl/a – 16.duben 10:38
Podle Karla Maye trappeři používali střelný prach, ale ten doma asi nemáš, že? 🙂 Myslím, že dobrou náhradou by byla soda. Z pohledu chemika je nositelem slanosti sodíkový kation, takže slané jsou i jeho různé soli. Jen kyanid sodný bych nedoporučoval. Je sice výborný proti horečce, protože teplota těla rychle klesne na teplotu okolí. Nepříjemné je, že človíček při tom okamžitě exne.
Odpověděl/a – 16.duben 10:41
Podle Karla Maye trappeři používali střelný prach, ale ten doma asi nemáš, že? 🙂 Myslím, že dobrou náhradou by byla soda. Bohužel ale taky zneutralizuje kyselé složky potravy, pokud tam jsou, takže může i změnit chuť. Z pohledu chemika je nositelem slanosti sodíkový kation, takže slané jsou i jeho různé soli. Jen kyanid sodný bych nedoporučoval. Je sice výborný proti horečce, protože teplota těla rychle klesne na teplotu okolí. Nepříjemné je, že človíček při tom okamžitě exne.