Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.březen 14:09

Neubylo, pokud by se olivový olej používal i k vaření a smažení, Ničí se tak určité vitamíny. Nestačí jen olivový olej, ale je třeba vyhýbat se stresu.

Ale lepší převenci infarktu je rybí tuk. Třeba takoví Eskymáci, Japonci či jiné přímořské národy nemají takové riziko vzniku infarktu a jiných srdečních komplikací jako právě my, Středoevropané.

„Ne všechno je ale v Japonsku idylické. Velký problém, se kterým se Japonci v současné době vypořádávají, se jmenuje tabák. Od konce druhé světové války totiž dramaticky narostl počet kouřících mužů. Následkem nadměrného užívání tabáku jsou první tři příčiny úmrtí – rakovina, mozková mrtvice a srdeční zástava.“

Zdroj: http://ona.id­nes.cz/japonske-tipy-na-dlouhy-zivot-dkb-/zdravi.aspx?c=A081215­_101609_vase-telo_bad

Podle posledních studií se olivovému oleji vyrovná řepkový olej. Ten snižuje hladinu jen „špatného“ cholesteru, nikoliv i „dobrého“. Slunečnicový i olivový snižují oba cholesteroly.

Řepkový olej má kyselim Omega 6 – 22 jednotek, Omega 3 – 10;
slunečnicový nemá kyseliny Omega 3, Omega 6 – 69.
Stejně olivový neobsahuje Omega 3, ale Omega 6 má 8.

Oleje se liší typem mastných kyselin.

Jean Carperová – Potraviny – Zázračné léky, knižní vydání. .
olivový – Omega 9, Omega 3 – žádné,

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.březen 14:10

Kdyby jsou jen domněnky. Ale myslím si, že by neubylo, pokud by se olivový olej používal i k vaření a smažení, Ničí se tak určité vitamíny. Nestačí jen olivový olej, ale je třeba vyhýbat se stresu.

Ale lepší převenci infarktu je rybí tuk. Třeba takoví Eskymáci, Japonci či jiné přímořské národy nemají takové riziko vzniku infarktu a jiných srdečních komplikací jako právě my, Středoevropané.

„Ne všechno je ale v Japonsku idylické. Velký problém, se kterým se Japonci v současné době vypořádávají, se jmenuje tabák. Od konce druhé světové války totiž dramaticky narostl počet kouřících mužů. Následkem nadměrného užívání tabáku jsou první tři příčiny úmrtí – rakovina, mozková mrtvice a srdeční zástava.“

Zdroj: http://ona.id­nes.cz/japonske-tipy-na-dlouhy-zivot-dkb-/zdravi.aspx?c=A081215­_101609_vase-telo_bad

Podle posledních studií se olivovému oleji vyrovná řepkový olej. Ten snižuje hladinu jen „špatného“ cholesteru, nikoliv i „dobrého“. Slunečnicový i olivový snižují oba cholesteroly.

Řepkový olej má kyselim Omega 6 – 22 jednotek, Omega 3 – 10;
slunečnicový nemá kyseliny Omega 3, Omega 6 – 69.
Stejně olivový neobsahuje Omega 3, ale Omega 6 má 8.

Oleje se liší typem mastných kyselin.

Jean Carperová – Potraviny – Zázračné léky, knižní vydání. .
olivový – Omega 9, Omega 3 – žádné,

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.březen 14:36

Kdyby jsou jen domněnky. Ale myslím si, že by neubylo, pokud by se olivový olej používal i k vaření a smažení, Ničí se tak určité vitamíny. Nestačí jen olivový olej, ale je třeba vyhýbat se stresu, udržoval hladinu cholesterolu vhodnou stravou. .

Ale lepší převenci infarktu je rybí tuk. Třeba takoví Eskymáci, Japonci či jiné přímořské národy nemají takové riziko vzniku infarktu a jiných srdečních komplikací jako právě my, Středoevropané.

„Ne všechno je ale v Japonsku idylické. Velký problém, se kterým se Japonci v současné době vypořádávají, se jmenuje tabák. Od konce druhé světové války totiž dramaticky narostl počet kouřících mužů. Následkem nadměrného užívání tabáku jsou první tři příčiny úmrtí – rakovina, mozková mrtvice a srdeční zástava.“

Zdroj: http://ona.id­nes.cz/japonske-tipy-na-dlouhy-zivot-dkb-/zdravi.aspx?c=A081215­_101609_vase-telo_bad

Podle posledních studií se olivovému oleji vyrovná řepkový olej. Ten snižuje hladinu jen „špatného“ cholesteru, nikoliv i „dobrého“. Slunečnicový i olivový snižují oba cholesteroly.

Řepkový olej má obsah kyselin omega 6 – 22 procent, omega 3 – 10;
slunečnicový nemá kyseliny omega 3, omega 6 – 69.
Stejně olivový neobsahuje omega 3, ale kyselin omega 6 má 8.

Oleje se liší i typem mastných kyselin
Olej – nasycené – s jednou dvojnou vazbou
řepkový – 6 – 62
olivový (zvlášť ryzí) – 14 – 77
slunečnicový – 11 – 20

Existují další druhy olejů. Z rozboru vyplývá, že slunečnicový a také kukuřčný olej obsahují nejvíce kyselin omega 6 a nejméně omega 3, takže jsou nebezpečné.

Nejvyrovnanější poměr mezi omegou 3 a 6 má olej řepkový a lněný., Olivový olej má nejvyšší obsah tuku s jednou dvojnou vazbou, ale tuk chrání srdce.

Jean Carperová – Potraviny – Zázračné léky, knižní vydání. .