Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.březen 15:19

Už jen z jednoduché kalkulace je zřejmé, že samostatně provozovat na malé vesnici obchod či hospodu nemůže nikoho neuživit. Tento fakt poznali už naši předci a proto svoji živnost kombinovali třeba v podobě hospoda versus řezník, ale nejčastěji s malým zemědělským hospodářstvím. V našem kapitalismu ovšem nahradila skomírající tržby legalizace daňových podvodů a časem se stala jakousi normou a obecně trpěnou skutečností.
Pokus o návrat do slušné společnosti a k obecně respektovaným normám sice bolí, avšak ozdraví nejen podnikatelské prostředí, ale časem snad i celou naši společnost.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.březen 15:23

Už jen z jednoduché kalkulace je zřejmé, že samostatně provozovat na malé vesnici obchod či hospodu nemůže nikoho neuživit. Tento fakt poznali už naši předci a proto svoji živnost kombinovali třeba v podobě hospoda versus řezník, ale nejčastěji s malým zemědělským hospodářstvím. Ve zdejším kapitalismu ovšem nahradila skomírající tržby legalizace daňových podvodů a to se časem stalo jakousi normou a obecně trpěnou skutečností.
Pokus o návrat do slušné společnosti a k obecně respektovaným normám sice bolí, avšak ozdraví nejen podnikatelské prostředí, ale snad i celou naši společnost.