Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.březen 11:30

"Brokolice, květák: Jsou sice zdravé a nacpané vitamíny, ale řada lidí nesnáší jejich typické aroma. Dalším nepříjemným efektem brokolice a květáku je jejich výrazně nadýmavý efekt. Jde o důsledek rafinózy.

To je další druh nestravitelného cukru, který v tlustém střevě kvasí s bakteriemi, produkujícími plyn. Špatnou zprávou pro milovníky brokolice a květáku je to, že s nadýmáním nelze bohužel nic udělat.

Můžete je zmírnit tím, že budete tuto zeleninu pojídat společně s dalším jídlem, ale zcela zamezit nadýmajícímu efektu zamezit nemůžete."
http://www.fo­rexample.cz/vi­ew.php?nazevclan­ku=7-jidel-ktera-zpusobuji-nadymani&cislo­clanku=2012020014

Vařím brokolici stejně jako květák s kmínem. Kdysi mně doporučila známá lékařka, že když k ní nepřidáme tuk, nadýmání se zmírní.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.březen 11:35

"Brokolice, květák: Jsou sice zdravé a nacpané vitamíny, ale řada lidí nesnáší jejich typické aroma. Dalším nepříjemným efektem brokolice a květáku je jejich výrazně nadýmavý efekt. Jde o důsledek rafinózy.

To je další druh nestravitelného cukru, který v tlustém střevě kvasí s bakteriemi, produkujícími plyn. Špatnou zprávou pro milovníky brokolice a květáku je to, že s nadýmáním nelze bohužel nic udělat.

Můžete je zmírnit tím, že budete tuto zeleninu pojídat společně s dalším jídlem, ale zcela zamezit nadýmajícímu efektu zamezit nemůžete."
http://www.fo­rexample.cz/vi­ew.php?nazevclan­ku=7-jidel-ktera-zpusobuji-nadymani&cislo­clanku=2012020014

Vařím brokolici stejně jako květák s kmínem. Kdysi mně doporučila známá lékařka, že když k ní nepřidáme tuk, nadýmání se zmírní.

Nebo nemít nejméně čtvrt hodiny před jídlem a po jídle. Pokud se tento druh zeleniny vaří dlouho, nadýmání se zmírní. Ale to u brokolice není zrovna žádoucí.

Vyzkoušejte fenyklový, mátový nebo heřmánkový čaj

U každého je to jinak.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.březen 11:59

"Brokolice, květák: Jsou sice zdravé a nacpané vitamíny, ale řada lidí nesnáší jejich typické aroma. Dalším nepříjemným efektem brokolice a květáku je jejich výrazně nadýmavý efekt. Jde o důsledek rafinózy.

To je další druh nestravitelného cukru, který v tlustém střevě kvasí s bakteriemi, produkujícími plyn. Špatnou zprávou pro milovníky brokolice a květáku je to, že s nadýmáním nelze bohužel nic udělat.

Můžete je zmírnit tím, že budete tuto zeleninu pojídat společně s dalším jídlem, ale zcela zamezit nadýmajícímu efektu zamezit nemůžete."
http://www.fo­rexample.cz/vi­ew.php?nazevclan­ku=7-jidel-ktera-zpusobuji-nadymani&cislo­clanku=2012020014

Vařím brokolici stejně jako květák s kmínem. Kdysi mně doporučila známá lékařka, že když k ní nepřidáme tuk, nadýmání se zmírní.

Nebo nepít nejméně čtvrt hodiny před jídlem a po jídle.
Po jídle volit teplý nápoj, např. fenyklový, mátový nebo heřmánkový čaj. Studený nápoj stav zhoršuje.

Pokud se tento druh zeleniny vaří dlouho, nadýmání se zmírní. Ale to u brokolice není zrovna žádoucí.

U každého je to jinak.