Odpověděl/a – 12.březen 11:30
"Brokolice, květák: Jsou sice zdravé a nacpané vitamíny, ale řada lidí nesnáší jejich typické aroma. Dalším nepříjemným efektem brokolice a květáku je jejich výrazně nadýmavý efekt. Jde o důsledek rafinózy.
To je další druh nestravitelného cukru, který v tlustém střevě kvasí s bakteriemi, produkujícími plyn. Špatnou zprávou pro milovníky brokolice a květáku je to, že s nadýmáním nelze bohužel nic udělat.
Můžete je zmírnit tím, že budete tuto zeleninu pojídat společně
s dalším jídlem, ale zcela zamezit nadýmajícímu efektu zamezit
nemůžete."
http://www.forexample.cz/view.php?nazevclanku=7-jidel-ktera-zpusobuji-nadymani&cisloclanku=2012020014
Vařím brokolici stejně jako květák s kmínem. Kdysi mně doporučila známá lékařka, že když k ní nepřidáme tuk, nadýmání se zmírní.
Odpověděl/a – 12.březen 11:35
"Brokolice, květák: Jsou sice zdravé a nacpané vitamíny, ale řada lidí nesnáší jejich typické aroma. Dalším nepříjemným efektem brokolice a květáku je jejich výrazně nadýmavý efekt. Jde o důsledek rafinózy.
To je další druh nestravitelného cukru, který v tlustém střevě kvasí s bakteriemi, produkujícími plyn. Špatnou zprávou pro milovníky brokolice a květáku je to, že s nadýmáním nelze bohužel nic udělat.
Můžete je zmírnit tím, že budete tuto zeleninu pojídat společně
s dalším jídlem, ale zcela zamezit nadýmajícímu efektu zamezit
nemůžete."
http://www.forexample.cz/view.php?nazevclanku=7-jidel-ktera-zpusobuji-nadymani&cisloclanku=2012020014
Vařím brokolici stejně jako květák s kmínem. Kdysi mně doporučila známá lékařka, že když k ní nepřidáme tuk, nadýmání se zmírní.
Nebo nemít nejméně čtvrt hodiny před jídlem a po jídle. Pokud se tento druh zeleniny vaří dlouho, nadýmání se zmírní. Ale to u brokolice není zrovna žádoucí.
Vyzkoušejte fenyklový, mátový nebo heřmánkový čaj
U každého je to jinak.
Odpověděl/a – 12.březen 11:59
"Brokolice, květák: Jsou sice zdravé a nacpané vitamíny, ale řada lidí nesnáší jejich typické aroma. Dalším nepříjemným efektem brokolice a květáku je jejich výrazně nadýmavý efekt. Jde o důsledek rafinózy.
To je další druh nestravitelného cukru, který v tlustém střevě kvasí s bakteriemi, produkujícími plyn. Špatnou zprávou pro milovníky brokolice a květáku je to, že s nadýmáním nelze bohužel nic udělat.
Můžete je zmírnit tím, že budete tuto zeleninu pojídat společně
s dalším jídlem, ale zcela zamezit nadýmajícímu efektu zamezit
nemůžete."
http://www.forexample.cz/view.php?nazevclanku=7-jidel-ktera-zpusobuji-nadymani&cisloclanku=2012020014
Vařím brokolici stejně jako květák s kmínem. Kdysi mně doporučila známá lékařka, že když k ní nepřidáme tuk, nadýmání se zmírní.
Nebo nepít nejméně čtvrt hodiny před jídlem a po jídle.
Po jídle volit teplý nápoj, např. fenyklový, mátový nebo heřmánkový
čaj. Studený nápoj stav zhoršuje.
Pokud se tento druh zeleniny vaří dlouho, nadýmání se zmírní. Ale to u brokolice není zrovna žádoucí.
U každého je to jinak.