Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.únor 23:22

Chybí dost podstatný údaj a to je tvůj věk. Dále by bylo dobré napsat, zda nemáš nějaké zdravotní problémy, fyzické i psychické.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.únor 23:58

Chybí dost podstatný údaj a to je tvůj věk. Dále by bylo dobré napsat, zda nemáš nějaké zdravotní problémy, fyzické i psychické.

Tak předně, v žádném případě žádné prášky!!! To si akorát vypěstuješ závislost. Co se bylinek týče, pak je to dobrá varianta, neboť není návyková, je několik bylin, které mají zklidňující účinek a tou je třeba meduňka. Jinak se dělají i mixy bylin, čaje se pak jmenují nějak jako „Spánek“ nebo „Zdravý spánek“, tyhle se často prodávají i v supermarketech.
Sice tě neznám, ale řekl bych že je to to v tvém případě kombinace stresu, věku a nedostatku fyzické únavy. Děláš nějaký sport? Unavíš se za den fyzicky? Máš pohyb na čerstvém vzduchu? Další věc, která je dobrá, a člověk se to musí naučit, je neřešit to. Pokud nemůžu usnout, nenervuju se z toho, rozsvítím lampičku, čtu si nebo se nějak zabavím a až to na mě přijde, tak to přijde. Co se mi může stát? Že se nevyspím? Tak se nevyspím, no, na to se přeci neumírá. 😉 Druhej den budu koženej a co má bejt, neřeším to.
Já jsem míval taky, jako mladej kluk, podobný problém. Mně na to pomáhalo řádné „vyluftování“, prostě jsem musel jít každý den alespoň tak na hodinku ven, vzal jsem si kolo a jezdil jsem nahodile po vesnici. Pak jsem spal normálně, pokud jsem se na to ale ten den vyprdnul, tak jsem měl problém, nemohl jsem usnout, budil jsem se. Ale i to mi s věkem odeznělo. No, chce to trochu pozkoumat, určitě není dobré se tím nějak užírat, ten „klíč“ najdeš, chce to jen klidnou hlavu a trochu snahy ho najít. Já bych z toho vědu nedělal… 😉