Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.leden 12:46

U krve se pH mění např. v souvislosti se stravou.

„Kyselost a její opak – zásaditost se udává v hodnotách pH (zkratka od "potential of Hydrogen“ = množství volných iontů vodíku H+). Udává se ve stupnici od 0 do 14. Neutrální je například čistá voda. Její pH má hodnotu 7 a to je hodnota i všech ostatních pH neutrálních roztoků. Má-li roztok hodnotu nad 7, znamená to, že je zásaditý (převažují v něm zásadité látky). Při pH pod 7 jde o roztok kyselý a to znamená, že převažují v něm kyselé látky.

Vnitřní prostředí těla by mělo mít charakter mírně zásaditý. Nejenom chybné návyky ve stravování vedou k tomu, že podíl zásaditosti v lidských tělech neustále klesá. Vyrovnaný poměr mezi kyselými a zásaditými látkami přitom tvoří jednu ze základních podmínek dobrého zdraví.

Čím ovlivňujeme kyselost

  1. Především naší stravou, přičemž máme nerovnoměrný poměr spotřebovávaných potravin kyselinotvorných a zásadotvorných. Úmyslně se píše „kyselinotvorné“ a „zásadotvorné“ a nikoliv kyselé či zásadité, protože samotná chuť potraviny není rozhodující. Pro příklad – citron chutná kysele a přesto je to potravina, která tělu pomáhá udržet zásaditější (zdravější) vnitřní prostředí, tedy citron je zásadotvorný.
  2. Nejnebezpečnější kyselinotvorné potraviny jsou pro člověka maso, cukr a alkohol
  3. Duševní napětí
  4. Nedostatečné dýchání

atd.

Další informace najdete v odkazu včetně dalších podrobností

Více zde: http://www.uspesna-lecba.cz/co-se-vas-tyka/prekyselene-telo-koledujete-si-o-vaznou-nemoc/

Více zde: http://www.uspesna-lecba.cz/co-se-vas-tyka/prekyselene-telo-koledujete-si-o-vaznou-nemoc/

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.leden 12:52

U krve se pH mění např. v souvislosti se stravou a dalšími faktory, kterou jsou vedeny níž.

„Kyselost a její opak – zásaditost se udává v hodnotách pH (zkratka od "potential of Hydrogen“ = množství volných iontů vodíku H+). Udává se ve stupnici od 0 do 14. Neutrální je například čistá voda. Její pH má hodnotu 7 a to je hodnota i všech ostatních pH neutrálních roztoků. Má-li roztok hodnotu nad 7, znamená to, že je zásaditý (převažují v něm zásadité látky). Při pH pod 7 jde o roztok kyselý a to znamená, že převažují v něm kyselé látky.

Vnitřní prostředí těla by mělo mít charakter mírně zásaditý. Nejenom chybné návyky ve stravování vedou k tomu, že podíl zásaditosti v lidských tělech neustále klesá. Vyrovnaný poměr mezi kyselými a zásaditými látkami přitom tvoří jednu ze základních podmínek dobrého zdraví.

Čím ovlivňujeme kyselost?

  1. Především naší stravou, přičemž máme nerovnoměrný poměr spotřebovávaných potravin kyselinotvorných a zásadotvorných. Úmyslně se píše „kyselinotvorné“ a „zásadotvorné“ a nikoliv kyselé či zásadité, protože samotná chuť potraviny není rozhodující. Pro příklad – citron chutná kysele a přesto je to potravina, která tělu pomáhá udržet zásaditější (zdravější) vnitřní prostředí, tedy citron je zásadotvorný.
  2. Nejnebezpečnější kyselinotvorné potraviny jsou pro člověka maso, cukr a alkohol
  3. Duševním napětím
  4. Nedostatečným dýcháním"

Nemoci z překyselení
Jak nás zvýšená kyselost poškozuje a pomalu zabíjí?
Jak si zkontrolovat stav případného překyselení těla?

atd.

Více zde: http://www.uspesna-lecba.cz/preky­selene-telo-koledujete-si-o-vaznou-nemoc/

Další informace najdete v odkazu včetně dalších podrobností

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.leden 17:20

U krve se pH mění např. v souvislosti se stravou a dalšími faktory, kterou jsou vedeny níž.

„Kyselost a její opak – zásaditost se udává v hodnotách pH (zkratka od "potential of Hydrogen“ = množství volných iontů vodíku H+). Udává se ve stupnici od 0 do 14. Neutrální je například čistá voda. Její pH má hodnotu 7 a to je hodnota i všech ostatních pH neutrálních roztoků. Má-li roztok hodnotu nad 7, znamená to, že je zásaditý (převažují v něm zásadité látky). Při pH pod 7 jde o roztok kyselý a to znamená, že převažují v něm kyselé látky.

Vnitřní prostředí těla by mělo mít charakter mírně zásaditý. Nejenom chybné návyky ve stravování vedou k tomu, že podíl zásaditosti v lidských tělech neustále klesá. Vyrovnaný poměr mezi kyselými a zásaditými látkami přitom tvoří jednu ze základních podmínek dobrého zdraví.

Čím ovlivňujeme kyselost?

  1. Především naší stravou, přičemž máme nerovnoměrný poměr spotřebovávaných potravin kyselinotvorných a zásadotvorných. Úmyslně se píše „kyselinotvorné“ a „zásadotvorné“ a nikoliv kyselé či zásadité, protože samotná chuť potraviny není rozhodující. Pro příklad – citron chutná kysele a přesto je to potravina, která tělu pomáhá udržet zásaditější (zdravější) vnitřní prostředí, tedy citron je zásadotvorný.
  2. Nejnebezpečnější kyselinotvorné potraviny jsou pro člověka maso, cukr a alkohol
  3. Duševním napětím
  4. Nedostatečným dýcháním"

Nemoci z překyselení
Jak nás zvýšená kyselost poškozuje a pomalu zabíjí?
Jak si zkontrolovat stav případného překyselení těla?

atd.

Více zde: http://www.uspesna-lecba.cz/preky­selene-telo-koledujete-si-o-vaznou-nemoc/

http://www.vi­talia.cz/clan­ky/prekyseleni-organismu/