Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.prosinec 1:23

Mám ráda Duolingo je tam sice americká angličtina ale stojí to za vyzkoušení. Je to nová metoda která využívá rodilé mluvčí celého světa k přidávání dalších jazyků, takže kurz angličtina čeština už tam je, ale je možné si také zkoušet jiné jazyky a žasnout jak jsou si místy podobné nebo při troše angličtiny si vybrat klingonštinu
https://www.du­olingo.com/

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.červenec 17:05

Mám ráda Duolingo je tam sice americká angličtina ale stojí to za vyzkoušení. Je to nová metoda která využívá rodilé mluvčí celého světa k přidávání dalších jazyků, takže kurz angličtina čeština už tam je, ale je možné si také zkoušet jiné jazyky a žasnout jak jsou si místy podobné nebo při troše angličtiny si vybrat klingonštinu
https://www.du­olingo.com/
Jsem jednak už důchodkyně a ještě na jazyky celý život úplně blbá. Ze spánku mne probudily až děti když jsem si všimla že syn ve škole spí s otevřenýma očima a že tuto moji hloupost mohou podědit. Takže už 30 let se učím jak vzteklá a 20 let zkoumám jak na jazyky.
V první řadě vás učení musí bavit, co nebaví to nezanechá použitelnou stopu. Koho by bavilo když ho někdo nutí, trestá, znehodnocuje a pod. Takže nedávejte si laťku moc vysoko, nenuťte se do nezáživných cvičení, naordinujte si takovou dávku cvičení ke které se budete vracet s potěšením každý den. Určitě to bude chtít také něco nového a ne opakovat to stejné každý den abyste se jednou týdně předvedli na placené hodině. Tady bych udělala rozcestník mezi společenským vyžitím a potřebou umět a naučit se jazyk. Pokud nepotřebujete okolí k radosti něco dělat tak je kurz v mobilu mnohem praktičtější. Než dosáhnete úrovně kdy se začnete učit posloucháním a čtením v originále, tak se potřebujete snadno naučit hromadu slovíček a bezbolestně základní gramatiku. Začínat se slovíčky je nejlepší s obrázkem, výslovností rodilým mluvčím a překladem. Aplikace pro Android: Naučte se Anglicky 6000 slov od Fun Easy Learn. Můžete vyzkoušet a buď zaplatit směšnou cenu nebo přeskakovat reklamy. Hodí se na úplné začátky do mobilu a se sluchátky do tramvaje. Učím se z ní španělštinu a je to skvělý základ pro jinou aplikaci kde se naučíte gramatiku ve větách a fráze. Již zmíněné Duolingo je na to bezkonkurenční. Pokud už nejste začátečník a nepotřebujete obrázky protože jste schopen učit se rychleji, tak na drilování vlastních slovíček i slovíčkových přednastavených sad je do mobilu skvělá app: Jiki Anglická slovíčka; Jiří Kinst, je to vpodstatě slovník takže nehrozí že byste nenalezli slovíčko které chcete přeložit a procvičit ve vlastní lekci. Učení má zde více variant a mechanismus jak vám je vrací k opakování dělá spoustu práce pohodlnější. Opravdu vychytaná apka na které český autor stále pracuje, je bez reklam, zdarma a nahradí vám slovník.
Nebudu dělat negativní reklamu mnoha dalším aplikacím a výukovým materiálům ve kterých jsem utopila mnoho peněz a neplodného času a vrátím se k pár důležitým faktům. Je lépe učit se denně po měsíc nebo víc a pak si udělat přestávku tak abyste se vrátili a oprášili už naučené a zase pokračovali denně, než se učit pravidelně 1 až 2× týdně. Mnohem lépe tak nastavíte svou dávku učení která vás nevyčerpává, překvapí vás kolik si toho po pauze pamatujete v co jste nedoufali a jaké věci se vám vypařily, to zlepšuje vaši techniku. Udržet se v zájmu je základ, zájem je jako guma která vás k věci přitahuje, pokud je guma povolená pak se vzdalte až ucítíte napětí, pokud zájem ještě nevznikl pak hledejte co by vás na tématu zaujalo jako obrázky nebo procvičovací hry, máte-li zbytečných 6tisíc pak je to skvělá app Rosetta Stone ve které se naučíte pohodlně i Filipínštinu nebo Řečtinu díky obrázkům a perfektnímu procvičování (vyzkoušejte lekce zdarma)
Bez zájmu to nejde, motivace jako „potřebuji to umět“ změňte na „chci to“ a „zvládnu to“ Nízká laťka vám umožní rychlý pokrok, vysoká vás unaví a zastaví. I když se jen tak nedáte, váš mozek se víc prokrvuje když dostává snadné úkoly a může zvyšovat rychlost. Nejvíce se prokrvuje při čtení nahlas a počítání snadných příkladů akže si můžete dát rozcvičku před učením s app Wake Up Your Brain, nebo více matematiky s Math master.
Čím snadněji lze využít nudnou chvilku čekání, tím budete svou aplikaci víc milovat. Nuda a zájem jsou opozita a zájem nás dělá šťastnými.