Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.prosinec 9:31

Je rozdíl mezi citrony a limetkou, takže si můžete údaje pomeranš x citron porovnat přes citron s limetkou. Přímé srovnání pomeranče s limetkou jsou nenašla.

J"ako všechny citrusy, tak i citróny i limetky jsou plné vitamínu C. Ovšem tady mají citróny trochu náskok. Zatímco limetka má 29 miligramů vitamínu C na 100 gramů váhy, citróny skoro dvakrát tolik a to 53 miligramů. Také obsahuje mnohem více draslíku a kyseliny listové. Ale i limetka citrón v něčem převyšuje a tím je větší množství vitamínu A. "

http://ceskoz­drave.cz/jsou-lepsi-citrony-nebo-limetky-poznejte-mezi-nimi-rozdil/

Jinak anglický zdroj uvádí toto srovnán

http://healthy­eating.sfgate­.com/benefits-squeezed-orange-lemon-health-3715.html

Ve srovnání s citrónovou šťávou, pomerančová šťtává má dvojnásobné množství minerálních látek a vitamínů, ale obě šťávy poskytují významné množství tří vitamínů a flavonoidů.

  1. Jeden šálek pomerančové šťávy dodává 138 procent doporučené denní dávky vitamínu C, zatímco citrónová šťáva má 104 procent.
  2. Jeden šálek pomerančové šťávy má 18 procent doporučené denní dávky kyseliny listové. Stejná část citrónové šťávy obsahuje 12 procent.
  3. Pomerančový džus a citronovou šťávu oba poskytují 8 procent doporučené denní dávky vitaminu B-6.
  4. citrusové flavonoidy zabraňují t vzniku nových nádorových onemocnění tím, že blokují karcinogeny, a snižují krevní tlak a prevenci zánětu onemocnění způsobující. Flavonoidy v pomerančového džusu i pak snížení hladiny cholesterolu.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.prosinec 9:37

Je rozdíl mezi citrony a limetkou, pokud jde o množství užitečných látek stejně jako mezi pomerančem a citronem. Takže si můžete údaje srovnat. .

„Jako všechny citrusy, tak i citróny i limetky jsou plné vitamínu C.
Ovšem tady mají citróny trochu náskok. Zatímco limetka má 29 miligramů vitamínu C na 100 gramů váhy, citróny skoro dvakrát tolik a to 53 miligramů. Také obsahuje mnohem více draslíku a kyseliny listové. Ale i limetka citrón v něčem převyšuje a tím je větší množství vitamínu A. “

http://ceskoz­drave.cz/jsou-lepsi-citrony-nebo-limetky-poznejte-mezi-nimi-rozdil/

Jinak anglický zdroj uvádí toto srovnání

http://healthy­eating.sfgate­.com/benefits-squeezed-orange-lemon-health-3715.html

Ve srovnání s citrónovou šťávou, pomerančová šťtává má dvojnásobné množství minerálních látek a vitamínů, ale obě šťávy poskytují významné množství tří vitamínů a flavonoidů.

  1. Jeden šálek pomerančové šťávy dodává 138 procent doporučené denní dávky vitamínu C, zatímco citrónová šťáva má 104 procent.
  2. Jeden šálek pomerančové šťávy má 18 procent doporučené denní dávky kyseliny listové. Stejná část citrónové šťávy obsahuje 12 procent.
  3. Pomerančový džus a citronovou šťávu oba poskytují 8 procent doporučené denní dávky vitaminu B-6.

4.Citrusové flavonoidy zabraňují t vzniku nových nádorových onemocnění tím, že blokují karcinogeny, a snižují krevní tlak a tím jsou prevenci prevenci zánětuj, který způsobuje onemocnění. Flavonoidy v pomerančové šťávě pak vedou ke snížení hladiny cholesterolu.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.prosinec 10:36

Je rozdíl mezi citrony a limetkou, pokud jde o množství užitečných látek stejně jako mezi pomerančem a citronem. Takže si můžete údaje srovnat.

„Jako všechny citrusy, tak i citróny i limetky jsou plné vitamínu C.
Ovšem tady mají citróny trochu náskok. Zatímco limetka má 29 miligramů vitamínu C na 100 gramů váhy, citróny skoro dvakrát tolik, a to 53 miligramů. Také obsahuje mnohem více draslíku a kyseliny listové. Ale i limetka citrón v něčem převyšuje a tím je větší množství vitamínu A. “

http://ceskoz­drave.cz/jsou-lepsi-citrony-nebo-limetky-poznejte-mezi-nimi-rozdil/

Jinak anglický zdroj uvádí toto srovnání

http://healthy­eating.sfgate­.com/benefits-squeezed-orange-lemon-health-3715.html

Ve srovnání s citrónovou šťávou pomerančová šťáva má dvojnásobné množství minerálních látek a vitamínů, ale obě šťávy poskytují významné množství tří vitamínů a flavonoidů.

  1. Jeden šálek pomerančové šťávy dodává 138 procent doporučené denní dávky vitamínu C, zatímco citrónová šťáva má 104 procent.
  2. Jeden šálek pomerančové šťávy má 18 procent doporučené denní dávky kyseliny listové. Stejná část citrónové šťávy obsahuje 12 procent.
  3. Pomerančový džus a citronová šťáva poskytují 8 procent doporučené denní dávky vitaminu B-6.
  4. Citrusové flavonoidy zabraňují t vzniku nových nádorových onemocnění tím, že blokují karcinogeny, a snižují krevní tlak a tím jsou prevenci prevenci zánětuj, který způsobuje onemocnění. Flavonoidy v pomerančové šťávě pak vedou ke snížení hladiny cholesterolu.