Odpověděl/a – 10.prosinec 17:26
Proto, že teplá voda vytváří ideální podmínky pro růst bakterií, často se stává, že se bakterie namnoží natolik až jsou nebezpečné. Z toho důvodu se nedoporučuje pít teplou vodu přímo z kohoutku. U domácích bojlerů k tomu dochází ještě častěji. Proto se doporučuje napřed vodu převařit min. teplotou 95 stup.C, čímž se bakterie zlikvidují. Tak že na vaření bez problému, ale na pití raději ne.
Odpověděl/a – 10.prosinec 17:29
Proto, že teplá voda vytváří ideální podmínky pro růst bakterií, často se stává, že se bakterie namnoží natolik až jsou nebezpečné. Z toho důvodu se nedoporučuje pít teplou vodu přímo z kohoutku. U domácích bojlerů k tomu dochází ještě častěji. Proto se doporučuje napřed vodu převařit min. teplotou 95 stup.C, čímž se bakterie zlikvidují. Tak, že na vaření bez problému, ale na pití raději ne.