Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.prosinec 17:26

Proto, že teplá voda vytváří ideální podmínky pro růst bakterií, často se stává, že se bakterie namnoží natolik až jsou nebezpečné. Z toho důvodu se nedoporučuje pít teplou vodu přímo z kohoutku. U domácích bojlerů k tomu dochází ještě častěji. Proto se doporučuje napřed vodu převařit min. teplotou 95 stup.C, čímž se bakterie zlikvidují. Tak že na vaření bez problému, ale na pití raději ne.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.prosinec 17:29

Proto, že teplá voda vytváří ideální podmínky pro růst bakterií, často se stává, že se bakterie namnoží natolik až jsou nebezpečné. Z toho důvodu se nedoporučuje pít teplou vodu přímo z kohoutku. U domácích bojlerů k tomu dochází ještě častěji. Proto se doporučuje napřed vodu převařit min. teplotou 95 stup.C, čímž se bakterie zlikvidují. Tak, že na vaření bez problému, ale na pití raději ne.