Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.listopad 21:16

Dalajláma je rozkladný živel, který místo aby dělal náboženství, dělá politiku. Rozkládá už jen svou existencí. Doufám, že jeho příští reinkarnace bude více duchovní člověk a méně politik.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.listopad 21:27

• Dalajláma je rozkladný živel, který místo aby dělal náboženství, dělá politiku. Rozkládá už jen svou existencí. Doufám, že jeho příští reinkarnace bude více duchovní člověk a méně politik.

• Označení „Dalajláma“ znamená oceán moudrosti, takže by měl mít dostatek soudnosti a nerozkládat svět a lidi, ale buď je ten oceán příliš mělký, nebo mu není shůry dáno.

• Je zajímavé že jsou dalajlámové pouze mongolové, nejspíš to bude asi nějaká genetická výhoda. Proč nemůže být dalajláma třeba Žid?

https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Dalajl%C3%A1ma

Poté, co dalajláma zemře, tak v příhodné době, kterou určí zodpovědný tulku nebo regenti této linie, se zvláště ustanovená komise z mnichů pustí do vyhledávání dalajlámova nového zrození. Místo, kde mají mniši hledat, může dalajláma za svého života ještě blíže určit sám. Může se tak stát formou „zvláštních znamení“. Jakmile mniši najdou dítě, které považují za vtělení zesnulého dalajlámy, je podrobeno zvláštním zkouškám.

• Také připustil možnost, že se už v příštích letech zrodit více nemusí (čili že bude posledním tulkuem v linii a odejde dočasně do jiných světů) nebo může jeho příští zrozením být žena.

• Je také možné, že nástupce současného dalajlámy bude vybrán demokratickými cestami, tzn. volbou podle schopností. V takovém případě by se však již nejednalo o tulkua předchozích dalajlámů, ale čistě o představitele tibetského národa.