Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.září 19:26

Pokud by jsi dostala jen pokud bys byla legitimována policií a ta to zjistila, jen se normálně obrať na úřad s rozšířenou působností, kde ti zdarma vystaví nový OP. Hlavně si ho vyřiď co nejdříve, jsou případy, kdy ti přijde důležitá doporučená pošta nebo peníze a je velmi nepříjemné, když ti je česká pošta nevydá (také se mi stalo, naštěstí jsem měl cestovní pas), pokud máš cestovní pas, můžeš ho po dobu vyřizování s sebou nosit jako průkaz totožnosti a pokutu dostat nemůžeš. Řidiřský průkaz však není průkaz totožnosti.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.září 19:29

Pokud by jsi dostala jen pokud bys byla legitimována policií a ta to zjistila, jen se normálně obrať na úřad s rozšířenou působností, kde ti zdarma vystaví nový OP. Hlavně si ho vyřiď co nejdříve, jsou případy, kdy ti přijde důležitá doporučená pošta nebo peníze a je velmi nepříjemné, když ti je Česká pošta nevydá (také se mi stalo, naštěstí jsem měl cestovní pas), pokud máš cestovní pas, můžeš ho po dobu vyřizování s sebou nosit jako průkaz totožnosti a pokutu dostat nemůžeš. Řidičský průkaz však není průkaz totožnosti.

Již se mi také stalo, že jsem měl neplatní OP, a žádnou pokutu jsem nedostal, ani mi nikdo nevyhrožoval. Pokutu by jsi například dostala, pokud by jsi musela k soudu a nemohla prokázat svoji totožnost platním OP.