Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.září 22:50

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.září 22:58

Byl jsem přes 20 let věřící a kus svého života jsem nesnášel ateisty. Považoval jsem je za služebníky ďábla a totálně amorální lidi, kteří odmítají Boží zákony. Takhle nenávistně jsem uvažoval do chvíle, kdy jsem objevil jisté prednášky, kde vysoce vzdělaný profesor vysvětluje velmi mnoho věcí ohledně neexistence Boha a dalších věcí okolo. Po tom, co jsem si je vyslechl a vše se mi dalo dohromady, neslo už věřit. A hrozně mi to změnilo život k lepšímu. Mám konečně reálnou naději, že zlepším svůj život, protože neztrácím čas a peníze neprokazatelnými kravinami – a nemusím tomu jen slepě věřit – lze to dokázat!

Teď vážně, „kdysi jsem byl jako ty, ale pak jsem objevil…“ je snad ta nejstarší prodejní taktika pro ideologie a náboženství v historii.

Pokud by někdo prokázal existenci jakéhokoli křesťanského boha, rozhodně bych se nebránil přijetí jeho existence. Jen nikdo žádný důkaz nepředložil a ten chlápek z tvých videí už vůbec ne. A pokud by mi ho prokázal, pak bych se přes noc stal satanistou, protože pokud bych uvěřil, že takové monstrum jako Bůh existuje, automaticky bych se přidal ke komukoli, kdo se mu postaví.