Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.srpen 10:46

Světová zdravotnická organizace (WHO), uvádí existenci spojení mezi vystavením působení hliníku a Alzheimerovou chorobou. Některé studie naopak uvádějí spojitost jako neprůkaznou. Je pravda, že z chemického hlediska je Al amfoterní kov, tedy přechází do vstřebatelných sloučenin jak v kyselém, tak zásaditém prostředí. Poměrně diskutovaným problémem je riziko používání hliníkového nádobí a příborů při přípravě a konzumaci potravy. V podmínkách, kdy se potraviny běžně tepelně upravují i konzumují, je hliník nejstálejší a prakticky nerozpustný. Přichutíme-li octem, už nikoliv. Myslím si ale, že za běžných podmínek je alobal neškodný.

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Hlin%C3%ADk

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.srpen 10:48

Světová zdravotnická organizace (WHO), uvádí existenci spojení mezi vystavením působení hliníku a Alzheimerovou chorobou. Některé studie naopak uvádějí spojitost jako neprůkaznou. Je pravda, že z chemického hlediska je Al amfoterní kov, tedy přechází do vstřebatelných sloučenin jak v kyselém, tak zásaditém prostředí. Poměrně diskutovaným problémem je riziko používání hliníkového nádobí a příborů při přípravě a konzumaci potravy. V podmínkách, kdy se potraviny běžně tepelně upravují i konzumují, je hliník nejstálejší a prakticky nerozpustný. Přichutíme-li octem, už nikoliv. Myslím si ale, že za běžných podmínek je alobal neškodný. Kovový Al, třeba z otěru nádob, je neškodný.

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Hlin%C3%ADk