Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.červenec 21:44

Většině se tato odpověď asi líbit nebude, ale je to tak. Romové jsou nejvíce ohroženou skupinou diskriminací. Je to začarovaný kruh. Většina bílých Čechů Romům vyčítá, že nepracují. Jenže Romové nepracují, protože jim málokdo práci dá. Já bych je požádal, aby si upřímně odpověděli na otázku – zaměstnal/a byste Roma ve své firmě?
Je to ale těžké, protože Romové mají jinou mentalitu. Mentalitu, které málokdo rozumí. Každopádně by se měli Romové snažit víc o integraci, to je fakt. A obě strany by se měly snažit více o vzájemné pochopení. Já jsem díky této snaze poznal spoustu dobrých lidí v romské komunitě a jsem za tu zkušenost rád. Stačí chtít.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.červenec 21:50

Většině se tato odpověď asi líbit nebude, ale je to tak. Romové jsou ohroženi diskriminací nejvíce. Je to začarovaný kruh. Většina bílých Čechů Romům vyčítá, že nepracují. Jenže Romové nepracují, protože jim málokdo práci dá. Já bych je požádal, aby si upřímně odpověděli na otázku – zaměstnal/a byste Roma ve své firmě?
Je to ale těžké, protože Romové mají jinou mentalitu. Mentalitu, které málokdo rozumí. Každopádně by se měli Romové snažit více o integraci, tak jako to udělali mnozí afroameričané v USA. Ale obě strany se musí snažit více o vzájemné pochopení. Já jsem díky této snaze poznal spoustu dobrých lidí v romské komunitě a jsem za tu zkušenost rád. Stačí chtít.