Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.březen 12:52

Jeden nevlastní příbuzný byl 20 let spolumajitelem pohřebního ústavu a tečky tam měli – alespoň vždy tehdy, když se jednalo o větu („Se zesnulým se naposledy rozloučíme ve smuteční obřadní síni v Trutnově.“). Výjimkou bylo samotné jméno zemřelého na konci úvodní věty – bylo vytištěno tučně a tečka za ním by rušila. Ani u jejich pozdějších konkurentů tomu nebylo jinak.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.březen 12:52

Jeden nevlastní příbuzný byl 20 let spolumajitelem pohřebního ústavu a tečky tam měli – alespoň vždy tehdy, když se jednalo o větu („Se zesnulým se naposledy rozloučíme ve smuteční obřadní síni v Trutnově.“). Výjimkou bylo samotné jméno zemřelého na konci úvodní věty – bylo vytištěno tučně a tečka za ním by rušila. Ani u jejich pozdějších konkurentů tomu nebylo jinak.
Tak nevím, kde to ten autor výroku sebral.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.březen 14:58

Jeden nevlastní příbuzný byl 15 let spolumajitelem pohřebního ústavu a tečky tam měli – alespoň vždy tehdy, když se jednalo o větu („Se zesnulým se naposledy rozloučíme ve smuteční obřadní síni v Trutnově.“). Výjimkou bylo samotné jméno zemřelého na konci úvodní věty – bylo vytištěno tučně a tečka za ním by rušila. Ani u jejich pozdějších konkurentů tomu nebylo jinak.
Tak nevím, kde to ten autor výroku sebral.