Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.srpen 7:47

Určitě byly.
Třeba takový tavený sýr, který měl dobu spotřeby max. 28 dnů a dnes to je až 5 měsíců! Proč takový časový rozdíl snad nemusím rozvádět. Jak píše uccello, ty rohlíky byly božské, křupavé a dnes ty gumáky se někde a někdy nedají žrát!

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.srpen 10:35

Určitě byly.

Třeba takový tavený sýr, který měl dobu spotřeby max. 28 dnů a dnes to je až 5 měsíců! Proč takový časový rozdíl snad nemusím rozvádět. Jak píše uccello, ty rohlíky byly božské, křupavé a dnes ty gumáky se někde a někdy nedají žrát!

Dnešní rohlík je téměř kompletní chemická laboratoř, obsahuje totiž navíc regulátory kyselosti, kypřicí látky, emulgátory, enzymy… celkem více než třicet látek. Kdo a kde jste viděli z velkých pekáren stáčené rohlíky? U drobných pekařů jsou v nabídce. Ne každý má možnost si kupovat kvalitní pečivo. To samé je u masa a výrobku z něj. Vy musíte být opravdoví gurmání, když chválíte ty současné výrobky. I když je u některých cena závratná, neznamená to, že jsou kvalitní. Stačí blbá reklama a lidi po nich jsou jako slepice po flusu. Když si vzpomenu na obyčejný kabanos, ať česnekový, hlavičkový, tečou mi sliny. Dnes je to opravdu kvalita. Nebo takový šunkový, hodonínský salám byl vyroben z masa… a dnes? My, starší, máme tu výhodu, že můžeme porovnávat. Nikdo mi nevyvrátí, že v době „temna“ nebyly kvalitnější potraviny, které se také vyvážely i mimo RVHP! O dnešní zelenině raději pomlčím.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.srpen 11:01

Určitě byly.

Třeba takový tavený sýr, který měl dobu spotřeby max. 28 dnů a dnes to je až 5 měsíců! Proč takový časový rozdíl snad nemusím rozvádět. Jak píše uccello, ty rohlíky byly božské, křupavé a dnes ty gumáky se někde a někdy nedají žrát!

Dnešní rohlík je téměř kompletní chemická laboratoř, obsahuje totiž navíc regulátory kyselosti, kypřicí látky, emulgátory, enzymy… celkem více než třicet látek. Kdo a kde jste viděli z velkých pekáren stáčené rohlíky? U drobných pekařů jsou v nabídce. Ne každý má možnost si kupovat kvalitní pečivo. To samé je u masa a výrobku z něj. Vy musíte být opravdoví gurmáni, když chválíte ty současné výrobky. I když je u některých cena závratná, neznamená to, že jsou kvalitní. Stačí blbá reklama a lidi po nich jsou jako slepice po flusu. Když si vzpomenu na obyčejný kabanos, ať česnekový, hlavičkový, tečou mi sliny. Dnes je to opravdu kvalita. Nebo takový šunkový, hodonínský salám byl vyroben z masa… a dnes? My, starší, máme tu výhodu, že můžeme porovnávat. Nikdo mi nevyvrátí, že v době „temna“ nebyly kvalitnější potraviny, které se také vyvážely i mimo RVHP! O dnešní zelenině raději pomlčím.