anonym
Odpověděl/a – 26.prosinec 20:06
Jistě – vezmi si lopatu a polož na ni veku. Pokud veka leží
souběžně s horní nebo dolní hranou lopaty, tak míříš-li nožem kolmo
k vece, potom se jedná o řez příčný (čili v úhlu 90 stupňů).
Pokud je úhel nože vůči vece v jakémkoliv jiném úhlu až do
180 stupňů, tak jde o řez šikmý (některý může být i zvláštní,
nepochopitelný a divný).
Dosáhneš-li při řezu veky 180 stupňů, tak nůž rovnou polož a nefinti
na své okolí, že máš snahu něco dělat.
Než to takhle vystvětlovat, radši ti ty chlebíčky udělám.
anonym
Odpověděl/a – 26.prosinec 20:22
Jistě – vezmi si lopatu a polož na ni veku. Pokud veka leží
souběžně s horní nebo dolní hranou lopaty, tak míříš-li nožem kolmo
k vece, potom se jedná o řez příčný (čili v úhlu 90 stupňů).
Pokud je úhel nože vůči vece v jakémkoliv jiném úhlu až do
180 stupňů, tak jde o řez šikmý (některý může být i zvláštní,
nepochopitelný a divný).
Dosáhneš-li při řezu veky 180 stupňů, tak nůž rovnou polož a nefinti
na své okolí, že máš snahu něco dělat.
Než to takhle vystvětlovat, radši ti ty chlebíčky udělám.
Doplňuji:
Ještě bych dodala, že veka se podélně neřeže. Tohle využiješ spíše
u baget. Pokud máš se řezáním veky problém, tak se dají odkrojit oba
konce, vydlabat střídka a veka naplnit. Po zatuhnutí náplně můžeš
krájet jakkoliv je ti libo. Pokud to provedeš podélně, tak to bude nejspíš
docela slušný průšvih. Šikmo nebo příčně je to ale velmi hezké i na
pohled a jednoduché na dozdobení.