Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.prosinec 20:06

Jistě – vezmi si lopatu a polož na ni veku. Pokud veka leží souběžně s horní nebo dolní hranou lopaty, tak míříš-li nožem kolmo k vece, potom se jedná o řez příčný (čili v úhlu 90 stupňů).
Pokud je úhel nože vůči vece v jakémkoliv jiném úhlu až do 180 stupňů, tak jde o řez šikmý (některý může být i zvláštní, nepochopitelný a divný).
Dosáhneš-li při řezu veky 180 stupňů, tak nůž rovnou polož a nefinti na své okolí, že máš snahu něco dělat.
Než to takhle vystvětlovat, radši ti ty chlebíčky udělám.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.prosinec 20:22

Jistě – vezmi si lopatu a polož na ni veku. Pokud veka leží souběžně s horní nebo dolní hranou lopaty, tak míříš-li nožem kolmo k vece, potom se jedná o řez příčný (čili v úhlu 90 stupňů).
Pokud je úhel nože vůči vece v jakémkoliv jiném úhlu až do 180 stupňů, tak jde o řez šikmý (některý může být i zvláštní, nepochopitelný a divný).
Dosáhneš-li při řezu veky 180 stupňů, tak nůž rovnou polož a nefinti na své okolí, že máš snahu něco dělat.
Než to takhle vystvětlovat, radši ti ty chlebíčky udělám.
Doplňuji:
Ještě bych dodala, že veka se podélně neřeže. Tohle využiješ spíše u baget. Pokud máš se řezáním veky problém, tak se dají odkrojit oba konce, vydlabat střídka a veka naplnit. Po zatuhnutí náplně můžeš krájet jakkoliv je ti libo. Pokud to provedeš podélně, tak to bude nejspíš docela slušný průšvih. Šikmo nebo příčně je to ale velmi hezké i na pohled a jednoduché na dozdobení.