Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.duben 11:16

Terry, Tvůj dotaz je tentokrát položen poněkud nesprávně. Bibli není možno chápat jako každou jinou knihu. Popisuje historii a zřejmě na světě není dílo jí podobné. Od počátku do konce jsem ji pročetla pětkrát. Ale k jednotlivým pasážím se vracím a čerpám z nich moudrost a poučení. Také ji mám v šesti výtiscích. Jednu v obrazech od Gustave Dorého – úžasný kousek. S biblí nakládám jako s encyklopediemi. Když na nějaký problém narazím, hledám v ní vysvětlení. Bible, to je studium na celý život.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.duben 14:39

Terry, Tvůj dotaz je tentokrát položen poněkud nesprávně. Bibli není možno chápat jako každou jinou knihu. Popisuje historii a zřejmě na světě není dílo jí podobné. Od počátku do konce jsem ji pročetla pětkrát. Ale k jednotlivým pasážím se vracím a čerpám z nich moudrost a poučení. Také ji mám v šesti výtiscích. Jednu v obrazech od Gustave Dorého – úžasný kousek. S biblí nakládám jako s encyklopediemi. Když na nějaký problém narazím, hledám v ní vysvětlení. Bible, to je studium na celý život.
Doplňuji:
Ad zjentek – jak znám terry, tak ta mou „narážku“ pochopila, takže nebude třeba zde rozvádět, co jsem svým příspěvkem myslela. Ostatně pro normálního člověka to z mého příspěvku srozumitelné nejspíš je. Pokud to Tobě jasné není, tak jsem tím chtěla říci, že jako literární dílo má bible zcela výjimečnou a nezastupitelnou­ úlohu.