Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.říjen 17:24

Kvašení obsahu je špatná sterilizace. Podívejte se do kuchařky tam jsou teploty a čas po který se konzervy musí zahřívat. Sklenice nesmí stát jen tak v hrnci musí být na podložce. Stalo se mi,že 10 prvních sklenic normálně chytlo a v druhé várce mi u několika ulítlo dno.Druhá várka se musí dát jen do vlažné vody..Pokud používám šroubovací víčka ještě jednou je horká utáhnu, a překlápím Ve sklenici musí zůstat asi 1.5 cm až 2. Volného místa po vzduch který po ohřátí a uniknutí vytváří podtlak který konzervu uzavře.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.listopad 23:55

Kvašení obsahu je špatná sterilizace. Podívejte se do kuchařky tam jsou teploty a čas po který se konzervy musí zahřívat. Sklenice nesmí stát jen tak v hrnci musí být na podložce. Stalo se mi,že 10 prvních sklenic normálně chytlo a v druhé várce mi u několika ulítlo dno.Druhá várka se musí dát jen do vlažné vody..Pokud používám šroubovací víčka ještě jednou je horká utáhnu, a překlápím Ve sklenici musí zůstat asi 1.5 cm až 2. Volného místa po vzduch který po ohřátí a uniknutí vytváří podtlak který konzervu uzavře.
Doplňuji:
Jetše je dobré si v drogerii koupit zavařovací teplomněr.