Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.říjen 0:34

Opět chybí „Jiná možnost“.
Většina normálních lidí spíše pozná pohledem plíseň, (než v puse – podle chuti?), takže by sousto do úst ani nevložili, a tudíž by nemuseli řešit žádné faux pas.
Podobná otázka může napadnout jen někoho, kdo asi na žádné recepci ještě nebyl a má ve svém omezeném obzoru značně zkreslené představy o „velkém světě“, přičemž ani neví jak se píše „faux pas“.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.říjen 0:43

Opět chybí „Jiná možnost“.
Většina normálních lidí spíše pozná pohledem plíseň, (než v puse – podle chuti?), takže by sousto do úst ani nevložili, a tudíž by nemuseli řešit žádné faux pas.
Podobná otázka může napadnout jen někoho, kdo asi na žádné recepci ještě nebyl a má ve svém omezeném obzoru značně zkreslené představy o „velkém světě“, přičemž ani neví jak se píše „faux pas“.
Doplňuji:
Na významných akcích bývá špičkový personál, vybrané suroviny a než se vůbec delikatesy servírují, podléhají důsledné kontrole, jak od šefkuchře po chuťové a kvalitativní stránce, tak co do estetiky, úpravy na talíři a etikety (od šéfa protokolu, či vrchního číšníka) před vlastním roznášením na stoly.
Od hostů se naopak očekává, že ovládají jak pořadí příborů a pravidla stolování, tak i vybrané chování, kdy by se rozhodně nesnižovali k lovení „rozumů“ na pokleslém portálu od nějakých pseudorádců.
P.S. Nesmíš podléhat iluzím z křečovitých filmových komedií.