anonym
Odpověděl/a – 23.září 20:51
Jsem celkem zdatná v určování hub, ale před dvěma lety jsem se pozvracela z bedel, které jinak běžně sbírám. Upravila jsem je hned po návratu domů, ale buď jsem něco snědla před tím, což si nemyslím, nebo to bylo možná tím, že bedly rostly na mraveništi. Bylo mi fakt dost zle, motala se mi hlava atd. prostě přiotrávená. Od té doby co se týká bedel, sbírám už jen ty vysoké a mimo mraveniště.
anonym
Odpověděl/a – 24.září 10:56
Jsem celkem zdatná v určování hub, ale před dvěma lety jsem se
pozvracela z bedel, které jinak běžně sbírám. Upravila jsem je hned po
návratu domů, ale buď jsem něco snědla před tím, což si nemyslím, nebo
to bylo možná tím, že bedly rostly na mraveništi. Bylo mi fakt dost zle,
motala se mi hlava atd. prostě přiotrávená. Od té doby co se týká bedel,
sbírám už jen ty vysoké a mimo mraveniště.
Doplňuji:
Upozorňuji na omyl některých zdějších uživatelů: NE VŠECHNY BEDLY JSOU
JEDLÉ !!! Jsou i druhy nejedlé a dokonce jedovaté! Moje uvedená příhoda
se týkala bedly jedlého druhu. Dohaduji se, že houby do sebe „natáhly“
kyselinu mravenčí.