Odpověděl/a – 14.červen 22:21
Kvalitní alkohol vyrábějí pouze certifikované firmy. Jakékoliv domácí analýzy nejsou věrohodné. Je nutno rozlišovat chuťové vlastnosti a zdravotní nezávadnost. Vše závisí na destilačním postupu, zrání a další technologii výroby. Metylalkohol je zvlášť nebezpečný jed a smrtelné množství je 6 až 10 g (7 až 13 ml), podle hmotnosti člověka. Dříve se používal jako antidotum etylalkohol, ale bezprostředně po požití metylalkoholu. Nyní se již nepoužívá.
Odpověděl/a – 14.červen 22:29
Kvalitní alkohol vyrábějí pouze certifikované firmy. Jakékoliv domácí
analýzy nejsou věrohodné. Je nutno rozlišovat chuťové vlastnosti a
zdravotní nezávadnost. Vše závisí na destilačním postupu, zrání a
další technologii výroby. Metylalkohol je zvlášť nebezpečný jed a
smrtelné množství je 6 až 10 g (7 až 13 ml), podle hmotnosti člověka.
Dříve se používal jako antidotum etylalkohol, ale bezprostředně po
požití metylalkoholu. Nyní se již nepoužívá.
Doplňuji:
Podvodní prodejci prodávají výrobky ze syntetického etylalkoholu, což je
nepřípustné. Ten se používá pouze pro průmyslovou výrobu. Použitelný
je pouze potravinářský vyráběný alkoholovým kvašením (ovoce s obsahem
fruktozy, nebo brambor – škrob se enzymaticky štěpí na cukry, a dalších
surovin rostlinného původu)