Odpověděl/a – 14.březen 15:49
Otázka na tvarůžky byla již několikrát, i když trochu jiného charkateru.
Odpovím na výrobu tvarůžků tak, jak jsem odpovídala.
Tvarůžky se vždy vyráběly z netučného kyselého tvarohu, proto byly a
zatím jsou nejdietnějším sýrem – mají do 1 % tuku stejně jako tvaroh.
Tučný tvaroh má nad 5 % tuku.
Již v minulosti se při původní domácí výrobě sebrala z mléka smetana
a ze zbylého zkyslého mléka se pak vyráběl tvaroh, homolky, syrečky čili
tvarůžky. Podobně se vvyrábějí i dnes, jenže moderní technologií.
Tvarůžky se již nepřipravují v dřevěných nádobách, ale podle
nařízení EU v nádobách nerezových. Proto mají jinou chuť než
vminulosti
Odpověděl/a – 15.březen 11:37
Otázka na tvarůžky byla již několikrát, i když trochu jiného charkateru.
Odpovím na výrobu tvarůžků tak, jak jsem odpovídala.
Tvarůžky se vždy vyráběly z netučného kyselého tvarohu, proto byly a
zatím jsou nejdietnějším sýrem – mají do 1 % tuku stejně jako tvaroh.
Tučný tvaroh má nad 5 % tuku.
Již v minulosti se při původní domácí výrobě sebrala z mléka smetana
a ze zbylého zkyslého mléka se pak vyráběl tvaroh, homolky, syrečky čili
tvarůžky. Podobně se vvyrábějí i dnes, jenže moderní technologií.
Tvarůžky se již nepřipravují v dřevěných nádobách, ale podle
nařízení EU v nádobách nerezových. Proto mají jinou chuť než
vminulosti
Doplňuji:
Oprava:
charakteru, v minulosti.
Odpověděl/a – 23.květen 8:54
Otázka na tvarůžky byla již několikrát, i když trochu jiného charakteru.
Odpovím na výrobu tvarůžků tak, jak jsem odpovídala.
Tvarůžky se vždy vyráběly z netučného kyselého tvarohu, proto byly a
zatím jsou nejdietnějším sýrem – mají do 1 % tuku stejně jako tvaroh.
Tučný tvaroh má nad 5 % tuku.
Již v minulosti se při původní domácí výrobě sebrala z mléka smetana
a ze zbylého zkyslého mléka se pak vyráběl tvaroh, homolky, syrečky čili
tvarůžky. Podobně se vvyrábějí i dnes, jenže moderní technologií.
Tvarůžky se již nepřipravují v dřevěných nádobách, ale podle nařízení EU v nádobách nerezových. Proto mají jinou chuť než v minulosti.