Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.březen 15:49

Otázka na tvarůžky byla již několikrát, i když trochu jiného charkateru.

Odpovím na výrobu tvarůžků tak, jak jsem odpovídala.

Tvarůžky se vždy vyráběly z netučného kyselého tvarohu, proto byly a zatím jsou nejdietnějším sýrem – mají do 1 % tuku stejně jako tvaroh. Tučný tvaroh má nad 5 % tuku.
Již v minulosti se při původní domácí výrobě sebrala z mléka smetana a ze zbylého zkyslého mléka se pak vyráběl tvaroh, homolky, syrečky čili tvarůžky. Podobně se vvyrábějí i dnes, jenže moderní technologií.
Tvarůžky se již nepřipravují v dřevěných nádobách, ale podle nařízení EU v nádobách nerezových. Proto mají jinou chuť než vminulosti

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.březen 11:37

Otázka na tvarůžky byla již několikrát, i když trochu jiného charkateru.

Odpovím na výrobu tvarůžků tak, jak jsem odpovídala.

Tvarůžky se vždy vyráběly z netučného kyselého tvarohu, proto byly a zatím jsou nejdietnějším sýrem – mají do 1 % tuku stejně jako tvaroh. Tučný tvaroh má nad 5 % tuku.
Již v minulosti se při původní domácí výrobě sebrala z mléka smetana a ze zbylého zkyslého mléka se pak vyráběl tvaroh, homolky, syrečky čili tvarůžky. Podobně se vvyrábějí i dnes, jenže moderní technologií.
Tvarůžky se již nepřipravují v dřevěných nádobách, ale podle nařízení EU v nádobách nerezových. Proto mají jinou chuť než vminulosti

Doplňuji:
Oprava:
charakteru, v minulosti.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.květen 8:54

Otázka na tvarůžky byla již několikrát, i když trochu jiného charakteru.

Odpovím na výrobu tvarůžků tak, jak jsem odpovídala.

Tvarůžky se vždy vyráběly z netučného kyselého tvarohu, proto byly a zatím jsou nejdietnějším sýrem – mají do 1 % tuku stejně jako tvaroh. Tučný tvaroh má nad 5 % tuku.
Již v minulosti se při původní domácí výrobě sebrala z mléka smetana a ze zbylého zkyslého mléka se pak vyráběl tvaroh, homolky, syrečky čili tvarůžky. Podobně se vvyrábějí i dnes, jenže moderní technologií.

Tvarůžky se již nepřipravují v dřevěných nádobách, ale podle nařízení EU v nádobách nerezových. Proto mají jinou chuť než v minulosti.