Odpověděl/a – 7.únor 17:10
Přímo kyselina fosforečná nevím, ale sole kyseliny fosforečné ( fosforečňany ) jsou v každém taveném sýru !!!!!
Dříve se používaly citráty ( sole kyseliny citronové). V zájmu vyších zisků bylo ale od citrátů jako tavicích solí upuštěno a nahraženy byly fosfáty. Nakoupilo se levné hnojivo a už to jelo. Výroba tavicích solí byla u nás ve fabrice a přechod z citrátových solí na fosfátové jsem zažil na vlastní kůži.
Porovnejte. Fosfátové prací prášky se přestaly vyrábět a nahradily je
citrátové prácí prášky.
Tavicí sole pro sýry citrátové, zase nahradily fosfátové.
Tohle můj rozum nepobere !!!
Přímo kyselina fosforečná se používá jako konzervant a pokud tam nebude, bude se dávat něco ještě škodlivějšího, třeba kyselina benzoová a to je skrytý karcinogen. Zde to beru jako nutné zlo, ale u těch sýrů ???
Odpověděl/a – 7.únor 17:20
Přímo kyselina fosforečná nevím, ale sole kyseliny fosforečné ( fosforečňany ) jsou v každém taveném sýru !!!!!
Dříve se používaly citráty ( sole kyseliny citronové). V zájmu vyších zisků bylo ale od citrátů jako tavicích solí upuštěno a nahraženy byly fosfáty. Nakoupilo se levné hnojivo a už to jelo. Výroba tavicích solí byla u nás ve fabrice a přechod z citrátových solí na fosfátové jsem zažil na vlastní kůži.
Porovnejte. Fosfátové prací prášky se přestaly vyrábět a nahradily je
citrátové prácí prášky.
Tavicí sole pro sýry citrátové, zase nahradily fosfátové.
Tohle můj rozum nepobere !!!
Přímo kyselina fosforečná se používá jako konzervant a pokud tam
nebude, bude se dávat něco ještě škodlivějšího, třeba kyselina
benzoová a to je skrytý karcinogen. Zde to beru jako nutné zlo, ale u těch
sýrů ???
Doplňuji:
Pokud pijete Colu a máte plechový žaludek tak nezoufejte. Nezrezaví vám.
Kyselina fosforečná pasivuje železo proti korozi a používá se jako
odrezovač !!!