Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.březen 11:57

Ne, to už by pak nebylo nic výjimečného.
Navíc mír a klid na Zemi nebývá ani o Vánocích.

Viděl bych to na světovou vládu v formě monarchie, založené na spravedlnosti, na dobrém, efefktivním systému a organizaci. O jedné politice, ekonomice, armádě a jednom hlavním právu (právním systému a zákonech). Pak by teoreticky mohl nastat dlouhodobější a udržitelný mír.
Spolu s tím, že by se trochu měla změnit i mentalita (na mírumilovnější) a odstranit ego, nepřátelství, lakotu. Plno států a občanů se připravuje na válku, učí se jak válčit, postupují výcviky apod. Nikdo se ale pořádně neučí, jak žít v míru. Jistě, měla by to splňovat společnost, rodina a škola (ale nesplňují). Protože to není v zahrnuto v automatické socializiaci – jak se očekává. Není to samozřžejmé. Je třeba se tomu učit. Jako i třeba ctnotem.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.březen 12:12

Ne, to už by pak nebylo nic výjimečného.
Navíc mír a klid na Zemi nebývá ani o Vánocích.

Viděl bych to na světovou vládu, jeden stát ve formě monarchie, založené na spravedlnosti, na dobrém, efefktivním systému a organizaci. O jedné politice, ekonomice, armádě a jednom hlavním právu (právním systému a zákonech). Pak by teoreticky mohl nastat dlouhodobější a udržitelný mír.
Ve stabilním a dobrém státě nemusí docházet k občanským válkám ani nepokojům ani nemusí mít velkou kriminalitu a nespokojenost…jedno jak velký.
Spolu s tím, že by se trochu měla změnit i mentalita (na mírumilovnější) a odstranit ego, nepřátelství, chamtivost, aj. Plno států a občanů se připravuje na válku, učí se jak válčit, postupují výcviky apod. Nikdo se ale pořádně neučí, jak žít v míru. Jistě, měla by to splňovat společnost, rodina a škola (ale nesplňují). Protože to není v zahrnuto v automatické socializaci – jak se očekává. Není to samozřejmé. Je třeba se tomu učit. Jako i třeba ctnostem.