Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.březen 12:21

JMáte zřejmě na mysli tzv. naturismus., při jeho uoplatnění by šlo
šlo by o ziměnu paradigmatu, vzoru, který znamená opuštění zabwěhnutých tradic , a přináší nový pohled ba člověška, jeho myešlení a chování. , Jde tedy o způsob uvažování, s pomocí nichž můžete změnit svůj život.
Jde tedy o yšlenkový směr a životní styl, jehož nejvýraznějším znakem je provozování společné nesexuální nahoty při volnočasových aktivitách a sportu, zejména v přírodním prostředí. Tento nejnápadnější znak nahota bývá označován také pojmem nudismus

Naturistou není člověk, který bude chodit nahý po ulici, ale bude pobývat v
v přírodě. vyjadřuje tak jijý vztah , vůči okolí a celé přírodě.
Naturismus usiluje o přirozený vztah mezi kolektivní lidskou nahotou a přírodou formou bezprostředního pobytu v ní, využíváním jejich zdrojů jako jsou slunce, voda a vzduch, k odpočinku od civilizace, rekreaci, sportu a regeneraci
Můžete se stát členem naturistů – viz odkaz. .
https://www.cmfn­.cz/jak-se-stat-clenem/

Jako nový e životní styl, vznikl na začátku 20. století v Německu. Oopakujií – Představuje návrat k přírodě, takové chození na Adama a na Evu.

fFlosofie naturisjuý vychází z myšlenek humanismu a starořecké kalokagathie. Dbá o dodržování zásad harmonického způsobu života a vzájemné tolerance

Podle filosiofie znám opojem alokagathia pro člověka, který krásný tšlesně i duševně (z řec. kalos = krásný, aghatos = dobrý) – spojení krásy a dobra, vyjadřující syntézu estetického a etického cítění a myšlení. Původní termín má neobvyklou gramatickou stavbu související se specifikami obsahu pojmu: první přídavné jméno se vztahuje k tělu, druhé k duš.

Můžtez s nahotou zžačít bas tak, že budte spávat tnahý, a ostatní, kteříbydli s vámi roivnwž . Dosáhnete tohok, toho, že lidék kteří se věnují naturistickým aktivitám, jsou spokojenější nejen se svým tělem, ale jsou i sebevědomější, a v důsledku toho i šťastnější v životě. Jak přesně naturismus jejich sebevědomí ovlivňuje, by mělo být ještě předmětem dalšího výzkumu.
Jak přesně naturismus jejich sebevědomí ovlivňuje, by mělo být ještě předmětem dalšího výzkumu.

Více v odkazu https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Naturismusv

K Vasšemu dotazu, nepovsažuji vhodné, abxy se lidé pophybovali nazí ve městě, místech, kde je hodnwš lidí. V tomtoi prosstředíé to je určitěš nehygienické, navíc lidé nejsou vyhováni k opoholedu na nahotu, ikažý předće nemá ideální postavu.

L Je možnéí jeěště žít v souladu s přírodou a nevykořisťovat ji.

O návratu k přírodě bez nahotx hovoří také hnutí Newe Age, i teré usiluje o návrat k přírodě pomocí esoteriky a léčitelských postupů v tom smyslu, že příroda uzdravuj.e třeba pomocí aromoterapie a bylimnek.
Vzpoomněla jsem si u https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Naturismusa­ší otázk na filosiofickou myšolenku novíého věku. Jde o opoedvod nebo renesanci starého?

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.březen 12:49

Máte zřejmě na mysli tzv. naturismus., při jeho uplatnění by šlo
o změnu paradigmatu, jakéhosi vzoru, který znamená opuštění zaběhnutých tradic a přináší nový pohled na člověka, jeho myšlení a chování. ,Jde tedy o způsob uvažování s jehož pomocí můžete změnit svůj život.
Jde tedy o myšlenkový směr a životní styl, jehož nejvýraznějším znakem je provozování společné nesexuální nahoty při volnočasových aktivitách a sportu, zejména v přírodním prostředí. Tento nejnápadnější znak nahota bývá označován také pojmem nudismus

Naturistou není člověk, který bude chodit nahý po ulici, ale bude pobývat v
v přírodě. Tím vyjadřuje jiný vztah vůči okolí a celé přírodě.
Naturismus usiluje o přirozený vztah mezi kolektivní lidskou nahotou a přírodou formou bezprostředního pobytu v ní, využíváním jejich zdrojů jako jsou slunce, voda a vzduch, k odpočinku od civilizace, rekreaci, sportu a regeneraci

Můžete se stát členem naturistů – viz odkaz. .
https://www.cmfn­.cz/jak-se-stat-clenem/

Jako nový životní styl, naturismus vznikl na začátku 20. století v Německu. Opakujií – Představuje návrat k přírodě, takové chození na Adama a na Evu.

Filosofie naturismu vychází z myšlenek humanismu (lidskosti) a starořecké kalokagathie. Dbá o dodržování zásad harmonického způsobu života a vzájemné tolerance.

Podle řecké filosiofie znám pojem kalokagathie pro člověka, který je krásný tělesně i duševně = spojení krásy a dobra, vyjadřující syntézu estetického a etického cítění a myšlení. první část slova e vztahuje k tělu, druhé k duši.

Můžete s nahotou začít třeba tak, že budete spávat nahý a ostatní, kteří bydli s vámi r rovněž Dosáhnete toho, že jako lidé kteří se věnují i částčně naturistickým aktivitám, jsou spokojenější nejen se svým tělem, ale jsou i sebevědomější, a v důsledku toho i šťastnější v životě.
Jak přesně naturismus jejich sebevědomí ovlivňuje, by mělo být ještě předmětem dalšího výzkumu.

Více v odkazu https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Naturismusv

K Vašemu dotazu, nepovažuji za vhodné, aby se lidé pohybovali nazí ve městě, na místech, kde je hodně, prachu, špíny hluku a lidíl . V tomto prostředí je určitěšnehygi­enické, a nevhodné i nezdravé.
Navíc lidé nejsou vychováni k pohledu na nahotu, řeší, kdo má či nemá i pěkné tělo a vidí i sexuální podtext. .

Myalím si, ž nejdo o toi na , na co by se lidé ioukali, ale jaké jsou zvyklostiik,
co se smí odhalovat a co ne, co by člověk nechával k nahlédnutícizím lidem.. Co je podle nich mravné /nemravné čio morálníl./nemo­rálníl

Napadá mně otázka. Je možné ještě žít v souladu s přírodou a „nevykořisťovat“ ji. ?

O návratu k přírodě bez nahoty hovoří také hnutí Newe Age, i které usiluje o návrat k přírodě pomocí esoteriky a léčitelských postupů v tom smyslu, že příroda uzdravuje třeba pomocí aromoterapie a bylinek.

Vzpomněla jsem si u https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Naturismusak na filosiofickou myšoenku nového věku. kterou jsem v rácmi filosofie studovala. ALe objevuje se i názor, , zda Jde o podvod nebo renesanci starého?

Na to si musí oedpověděšt klažý sám.