Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.únor 19:01

Protože je život pohodlnější (rozmazlenější), protože ubývá hodnot a ctností, protože přibývá problémů – respektive z malých i zbytečných problémů se stávají velké; protože: špatná východa, nemocná společnost, chorá mentalita, i kultura, toxické ego (nikoli jen ve smyslu egoismu), civilizační choroby, závislosti (rozhodně nejen drogové), psychická/mentální nevyspělost. Atd.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.únor 19:06

Protože je život pohodlnější (rozmazlenější), protože ubývá hodnot a ctností, protože přibývá problémů – respektive z malých i zbytečných problémů se stávají velké; protože: špatná výchova (od pšatncýh vychovatelů, rodičů, učitelů, většiny dospělých v okolí), nemocná společnost, chorá mentalita, i kultura, toxické ego, civilizační choroby, závislosti (ani zdaleka nejen drogové, ty jsou spíš až druhotný problém), psychická/mentální nevyspělost, asociální sociální život, nezdravé pohroužení do sebe (do osobnosti/ega, představ). Atd.
Výdobytky civilizace (zejmnéna kulturní, spoelčenské. Tedy, třeba i technologické, které ovlivňují ti kulturní). To neznamená, že civilizace a její vyspělost je něco zlého. Jen, že když se s tím neumí zacházet, případně je zo zneužíváno a je špatný přístup, nepřináší to dobrotu. Nezdravá společnost, nezdravá příroda/prostředí, nezdravé tělo, nezdravá mysl a duch.