Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.prosinec 13:01

Je tu hlavně problém s pojmy. Západ a hlavně USA asi zaměňují progres s regresí nebo spíš rovnou degenerací. Každou zvrhlost, nemorálnost, nepřirozenost, nelogičnost i anarchické rovnotářství a svobody, označují jako progresivní. Kdokoli nesouhlasí s jejich fanatickými hnutími a tímto politicky progresivním trendem, dostane nálepku zpátečnický a omezený člověk.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.prosinec 13:11

Je tu hlavně problém s pojmy. Západ a hlavně USA asi zaměňují progres s regresí nebo spíš rovnou degenerací. Každou zvrhlost, nemorálnost, nepřirozenost, nelogičnost i anarchistické rovnotářství a svobody, označují jako progresivní. Kdokoli nesouhlasí s jejich fanatickými hnutími a tímto politicky progresivistickým trendem, dostane nálepku zpátečnický a omezený člověk.

Avšak nelze lidi dělit a soudit jen na základě toho zda jsou pokrokoví nebo zpátečničtí. Dá se na to dívat s vécero úhlů, chápat se dá obojí různě (pozitivně i negativně) s ohledem na situaci a to, k čemu se váží. Pokud jde o to západní/americké chápání „pokroku“ a „zpátečnictví“ (především v oblasi politicko-kulturní, kde dominuje liberalismus), tak na to se dá dívat veskrze negativně. Protože jak jsem psal, tak ty pojmy zaměňují. Jsou schopni každou zvrhlost lidstva, společnosti, prosazování destrukce, přepisování pravdy, historie, cenzuru a nesprávnost, nazvat „pokrokem“.