Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.listopad 13:03

Nevím, který druh filosifie máte na mysli. Dotazů na klasickou filosofii je málo. Spíš jde pseudofiloaofii, tzv. emanování, tedy z dokonalého se vyvozuje nedokonalé,
Nechodím sem často, takže netušíom, kolik se zde objevuje „anglických filosofů“, formou otázek ze současné politické filosofie, které se týkají svobody, státu, vlády, multimulturních vztahů . Vyjádření názoru se dá nazvat filosofií, protože jde často o kritický pohled na skutečnost s využitím rozumu a posstavenoí člověka ve svěště,.

Přece klasická Filosofie je kritická rozumová věda, která zkoumá podmínky možnosíi zkušenostního světa, , postavení člověka ve světě a jeho chování. Všichni neznají klasickou filosofií, ale vysloví svůj kritiký názor na skutečnost,
Součástí filosofie byla i logika. Logické myšlení je důležité je základním procesem uvažování, jako kritické analyzuje a vyvozuje správné závěry, byť čarto subjektivní. Logika kdysi bývakl součástí filosiofie,.

Nedivím se, že mnozí lidé odmítají filozofii, jako důsledek dnešní vědecké mentality. Jde ale především o politickou filosofii, která se týká svobody, řízení státu, jeho orgánů, multikulturními vztahy. Tasto filosoifie má své místo v lidské společnosti. Jenže tento druh filosofie vede často k stádnosti, Mám pocit, že přílišný pragmatismus věd a lcfhybějlící duchovno z nás dělají stroje. Jebnže každý člověk filozofuje – i výrok „Já k životu filozofii nepotřebuji nebo je neužitečná a zbytečná“, je také filosofiím, tedy kritickým názorem v souladu s logickým myšleníom, í.

NA závěr oopwt opřioomínám rozdíl mezhi filosofií a filozofiíj.

  • Miluje filosof moudrost víc než filozof?

Zřejmě pravé filosofy pravopis neodradí, protože milují moudrost – sofia, nikoliv temnotu – zofos., ale pseudofilosofové vyvozují z dokonalého méně dokonalé,, tedy smwřují k temnotě,.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.listopad 13:11

Nevím, který druh filosofie máte na mysli. Dotazů na klasickou filosofii je málo. Spíš jde pseudofilosofii, tzv. emanování, tedy z dokonalého se vyvozuje nedokonalé,
Nechodím sem často, takže netuším, kolik se zde objevuje „anglických filosofů“, formou otázek ze současné politické filosofie, které se týkají svobody, státu, vlády, multimulturních vztahů . Vyjádření názoru se dá nazvat filosofií, protože jde často o kritický pohled na skutečnost s využitím rozumu a posstavení člověka ve světě,.

Přece klasická Filosofie je kritická rozumová věda, která zkoumá podmínky možnosíi zkušenostního světa, , postavení člověka ve světě a jeho chování. Všichni neznají klasickou filosofií, ale vysloví svůj kritiký názor na skutečnost,
Součástí filosofie byla i logika. Logické myšlení je důležité je základním procesem uvažování, jako kritické analyzuje a vyvozuje správné závěry, byť čarto subjektivní. Logika kdysi bývakl součástí filosiofie,.

Nedivím se, že mnozí lidé odmítají filozofii, jako důsledek dnešní vědecké mentality. Jde ale především o politickou filosofii, která se týká svobody, řízení státu, jeho orgánů, multikulturními vztahy. Tasto filosoifie má své místo v lidské společnosti. Jenže tento druh filosofie vede často k stádnosti, Mám pocit, že přílišný pragmatismus věd a lcfhybějlící duchovno z nás dělají stroje. Jebnže každý člověk filozofuje – i výrok „Já k životu filozofii nepotřebuji nebo je neužitečná a zbytečná“, je také filosofiím, tedy kritickým názorem v souladu s logickým myšleníom, í

Pokud jde o klasickou

NA závěr oopwt opřioomínám rozdíl mezhi filosofií a filozofiíj.

  • Miluje filosof moudrost víc než filozof?

Zřejmě pravé filosofy pravopis neodradí, protože milují moudrost – sofia, nikoliv temnotu – zofos., ale pseudofilosofové vyvozují z dokonalého méně dokonalé,, tedy smwřují k temnotě,
Poklud jde o klasidkou filosofii češtá filosofové vycházejí z anglosaské filosofie, ale máme
mnohé kvality, které ne vždy úplně uplatňujeme,
Uvědomujeme si význam historie filosofie, ovládáme více než jeden jazyk, zpravidla známe i základy kontinentální filosofie, jsme otevřeni literatuře a umění. .

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.listopad 13:32

NNevoím, , zda máte na myslí klasickou filosofii, nebo současnou politikou či sociální filosofiie,k či tzv, oseudofikosifii. .

Nechodím sem často, proto netuš, kolik se zde objevuje anglických" filosofů," všímám si především 1 jedince, který klade  pseudofilosofické otázky, tedy tzv, emanuje..

Už jsem upozorňovala, že je rozdíl mezi filosofem  a  filozofem, i když pravopisně jsou oba výrazy správně. Jde o tradiční filosofii, jejíž základy vznikly v antice a vyvíjela se až k fenomenologie a k sociální či politické filosofii.  

Ale je pravda, že se zde objevují názory tzv, politické filosofie,   která se týká svobody, řízení státu, jeho orgánů, multikulturními vztahy.. Jenže tento druh  filosofie vede často  k stádnosti,  Mám pocit,, že přílišný pragmatismus vědy z nás dělá stroje. každý člověk filozofuje – i výrok 'Já k životu filozofii nepotřebuji neboje neužitečná a zbytečná, nebavoí mě, ' je tak filosofií.

Miluje filosof moudrost víc než filozof? Zřejmě pravé filosofy pravopis neodradí, protože milují moudrost – sofia, nikoliv temnotu – zofos., ale pseudofilosofové vyvozují z dokonalého méně dokonalé,l

Je třeba si uvědomit, že filosofie je kritická rozumová věda, která vychází ze zkušeností, postavení člověka ve zkušenostním světě  a jeho chování.  v něm,.

Bohužel se zde objeví názory,, které mají do dokonalosti daleko.  Součástí filosofie byla i logika.  Přece  Logické myšlení je důležité, protožeč  je základním procesem uvažování, dále je kritické, analyzuje a vyvozuje správné  závěry,

„Jinak v rámci klasické filosofie, která je ovlivněna  anglosaskou  máme podobně jako jiní Evropané mnohé kvality, které ne vždy úplně uplatňujeme, a to k vlastní škodě:
Uvědomujeme si význam historie filosofie,  z ovládáme více než jeden jazyk, zpravidla známe i základy kontinentální filosofie, jsme otevřeni literatuře a umění“.
https://karoli­num.cz/data/cla­nek/9928/Refl_2021_61_0­117.pdf

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.listopad 10:50

Nevím, ,zda máte na mysli klasickou filosofii, nebo současnou politickou či sociální filosofie, či tzv. pseudofilosofii.

Nechodím sem často, proto netuším, kolik se zde objevuje" anglických filosofů," všímám si především 1 jedince, který klade  pseudofilosofické otázky, tedy tzv emanuje..

Už jsem upozorňovala, že je rozdíl mezi filosofem  a  filozofem, i když pravopisně jsou oba výrazy správně. Jde o tradiční filosofii, jejíž základy vznikly v antice a vyvíjela se až k fenomenologii a k sociální či politické filosofii.  

Ale je pravda, že se zde objevují názory tzv. politické filosofie,   která se týká svobody, řízení státu, jeho orgánů, případně se zabývá multikultuními vztahy. Jenže tento druh  filosofie vede často  k stádnosti,  Mám pocit, že přílišný pragmatismus vědy, politiků a jejilch ilntesrprtů z nás dělá stroj, protože téměř každý člověk filozofuje – i výrok 'Já k životu filozofii nepotřebuji nebo je neužitečná a zbytečná, nebaví mě, ' je tak usrčitou filosofií.

Miluje filosof moudrost víc než filozof? Zřejmě pravé filosofy pravopis neodradí, protože milují moudrost – sofia, nikoliv temnotu – zofo., ale pseudofilosofové vyvozují z dokonalého méně dokonalé,

Je třeba si uvědomit, že filosofie je kritická rozumová věda, která vychází ze zkušeností, postavení člověka ve zkušenostním světě  a jeho chování v něm.

Bohužel se zde objeví názory, které mají do dokonalosti daleko.  Součástí filosofie byla i logika.  Přece  logické myšlení je důležité, protože  je základním procesem uvažování, dále je kritické, analyzuje a vyvozuje správné  závěry,

„Jinak v rámci klasické filosofie, která je ovlivněna  anglosaskou  máme podobně jako jiní Evropané mnohé kvality, které ne vždy úplně uplatňujeme, a to k vlastní škodě.
Uvědomujeme si význam historie filosofie,   ovládáme více než jeden jazyk, zpravidla známe i základy kontinentální filosofie, jsme otevřeni literatuře a umění“. Zda je to dostačujlcí, je jiná kapitola.
https://karoli­num.cz/data/cla­nek/9928/Refl_2021_61_0­117.pdf