Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.květen 18:06

Nemusí to být jednoznačné potvrzení toho, že lže nebo mluví pravdu. Spíš je to člověk, který se neumí moc vyjadřovat, není si jistý sám sebou, nejspíš ani tím, o čem mluví. V některých případech to může být známkou agresivity, vzteku, nervozity, strestu a snahy o dominanci (vnucování svých postojů). Může to znamenat i to, že dotyčný lže, ale taky může jít jen o (jeho vnitřní) nejistotu, neklid.
A může jít jen o zlozvyk. Někdo je zkrátka zvyklý přehnaně gestikulovat.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.květen 18:13

Nemusí to být jednoznačné potvrzení toho, že lže nebo mluví pravdu. Spíš je to člověk, který se neumí moc dobře vyjadřovat, není si jistý sám sebou, nejspíš ani tím, o čem mluví. V některých případech to může být známkou agresivity, vzteku, nervozity, strestu a snahy o dominanci (vnucování svých postojů). Může to znamenat i to, že dotyčný lže, ale taky může jít jen o (jeho vnitřní) nejistotu, neklid.
Často takový člověk přehnaně chce, ať mu druhá strana (posluchači) věří nebo stojí na jeho straně. To nemusí znamenat, že lže. Taky může mluvit o něčem subjektivním a přeje si, ať ostatní stojí za jeho pravdou, jeho názorem. Může toužit po podpoře a sdílení jeho postojů.
A může jít jen o zlozvyk. Někdo je zkrátka zvyklý přehnaně gestikulovat.
To se dá vztáhnout na každého i obyčejného člověka, nejen na politika. I politik je jen člověk, na kterého se vztahuje lidská psychika.