Odpověděl/a – 1.květen 20:28
Páter František Ferda a Ing. Jiří Janča doporučovali, aby se kompoty
spotřebovaly do 2 let.
Jen si nemohu vzpomenout na název „chemikálie“, která se
v zavařeninách po 2 letech vytváří. Jen, že základním prvkem je
fosfor.
Člověka to sice nezabije není to jed, jako botulin nebo patulin (nahnilé
ovoce/zelenina, kterou někteří lidé vykrajují a konzumují. Patulin už je
v celém plodu.
Nic zdraví prospěšného to není.
Odpověděl/a – 1.květen 20:30
Páter František Ferda a Ing. Jiří Janča doporučovali, aby se kompoty
spotřebovaly do 2 let.
Jen si nemohu vzpomenout na název „chemikálie“, která se
v zavařeninách po 2 letech vytváří. Jen, že základním prvkem je
fosfor.
Člověka to sice nezabije není to jed, jako botulin nebo patulin (nahnilé
ovoce/zelenina, kterou někteří lidé vykrajují a konzumují. Patulin už je
v celém plodu.
Nic zdraví prospěšného to není. Bohužel poživatelné. Škody však
napáchat umí.