Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.prosinec 17:11

Není to otázka peněz, alespoň ne přímo.
Ano, můžeš mít tři (i více občanství), akorát to lze jen u těch států, které povolují 2 a více. Tzn., pokud bys měl občanství v zemi, která neumožňuje více občanství, ale přesto by sis zřídil další, tak bys to jedno pozbyl.

Získat nové občanství většinou moc nestojí – alespoň ne finančně (poplatky jsou, ale to není nic na co by běžný člověk neměl). Každopádně cestování/stě­hování, popřípadě bydlení nebo i co se týká daní (a to už záleží na okolnostech a těch konkrétních státech), tak to už by něco stálo.
A pokud je člověk bohatý, můžou mu peníze pomoci k nabytí nového občanství. Třeba pokud má některý stát složitější a dlouhodobější proces pro nabytí občanství, tak když ten člověk v té zemi bude investovat, bude se tam nějak angažovat, zapojovat se do nějakých/některých spolků a zkrátka bude tomu státu v něčem prospívat, tak mu to může usnadnit to zíksání občanství. Může dostat vyjímku a nebudou se na něj vztahovat ty složité podmínky (jako například bydlet tam po X let).
Dvojí občasntví může člověk dostat třeba hned po narození (díky rodičům nebo jednomu z nich) a třetí může získat, když bude bydlet plno let v jiné (třetí) zemi, třeba se tam i ožení/vdá, zažádá si o něj… Pro takového člověka není trojí občanství žádný problém; dvě dostal automaticky, třetí nabyl za života a může získat klidně i další.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.prosinec 17:15

Není to otázka peněz, alespoň ne přímo.
Ano, můžeš mít tři (i více občanství), akorát to lze jen u těch států, které povolují 2 a více. Tzn., pokud bys měl občanství v zemi, která neumožňuje více občanství, ale přesto by sis zřídil další, tak bys to jedno pozbyl.

Získat nové občanství většinou moc nestojí – alespoň ne finančně (poplatky jsou, ale to není nic na co by běžný člověk neměl). Každopádně cestování/stě­hování, popřípadě bydlení nebo i co se týká daní a různých nákaldů (a to už záleží na okolnostech a těch konkrétních státech), tak to už by něco stálo.
A pokud je člověk bohatý, můžou mu peníze pomoci k nabytí nového občanství. Třeba pokud má některý stát složitější a dlouhodobější proces pro nabytí občanství, tak když ten člověk bude v té zemi investovat, bude se tam nějak angažovat, zapojovat se do nějakých/některých spolků a zkrátka bude tomu státu v něčem prospívat, tak mu to může usnadnit to získání občanství. Může dostat vyjímku a nebudou se na něj vztahovat ty složité podmínky (jako například bydlet tam po X let, pracovat tam po X let).
Dvojí občasntví může člověk dostat třeba hned po narození (díky rodičům nebo jednomu z nich nebo jen místem narození) a třetí může získat, když bude prá let bydlet v jiné (třetí) zemi, třeba se tam i ožení/vdá, zažádá si o něj… Pro takového člověka není trojí občanství žádný problém; dvě dostal automaticky, třetí nabyl za života a může získat klidně i další.
Většinou to ani není tak složité, jak se zdá. Stačí chtít (a něco pro to dělat).