Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.červenec 22:31

Příliš mne nenapadá, proč by nějaká tajná služba nerozvojové země postupovala takto komplikovaně. Vždyť je to jako drbat se levou nohou za pravým uchem.

Pro RF, přeci, není problém vybavit svého agenta jakýmkoli pasem, třeba i Ukrajinským, a pak ho kamkoli poslat. Stejně nejvíce tajných agentů má diplomatickou immunitu – logicky.

Pokud to bude, podle pasu, třeba normální makedonský turista, je pravděpodobnost prozrazení blízká nule.

Podle Tvého schématu bych spíš řekl, že tady mohou být desertéři Ozbrojených sil RF, to dává větší sensus: mladého už nebaví dělat Kanonenfuttera „daleko od Moskvy“, najde trefeného „Sergeje“, vezme mu doklady, tam je adresa, a pro vojáka není až takový problém si na tu adresu dojít, najít si pas i nějaký ten civil. A, jednou v noci, zběhnout. To bylo v každém konfliktu.

Ono se to, většinou, časem zjistí, ale to už může být bůhví kde.

Pro tajné služby je to zbytečné risiko, že by na to někdo přišel.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.červenec 22:37

Je to vysoce nepravděpodobné.

Normální chlap se nedostane z UA ven, pokud nedá adekvátní „všimné“ celníkům a policajtům, aby si ho „nevšimli“; podle toho, co mi bylo řečeno, se to pohybuje mezi $5,000.00 – $10,000.00. Tomu, taky, odpovídá to, že většina Ukrajinců, co jsou uprchlíci u nás, má auto za Kč X,X00,000.00 (blízko millionu, prostě), přitom průměrná mzda na Ukrajině byla, před touto krisí, cca Kč 10,000.00.

Pro tajnou službu je to, jako se drbat pravou nohou za levým uchem. Proč by to dělali? Stejně většina agentů má diplomatickou immunitu – logicky. Navíc, risiko odhalení, že jsou tady na „mrtvý“ pas, je značné.

Je možné, že, nějak tak, jak to popisuješ, zběhnou vojáci Ozbrojených sil RF. Pro ně není až tak těžké si, podle dokladů u zabitého, dojít na adresu, tam si najít pas i civil, a jednou v noci se sebrat a zběhnout. Jakmile překonají UA hranici do Polska, Maďarska či Slovenska, tak už si poradí. Mladé ucho, které nebaví dělat Kanonenfuttera „daleko od Moskvy“, tak dalece nedomýšlí, že na to, že je ouředně mrtvý, někdo může přijít. Bylo to v každé válce, proč by nemělo být tady.