Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.červenec 19:30

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.červenec 19:36

Záleží na tom, v čem, a jak se na to díváš.

V korrupci jsou si asi rovny, akorát dopady korrupce na běžného občana jsou trošku někde jinde. Na „západu“ se korrupce týká převážně veřejných zakázek, prostě se na tom napakují. To na „východu“, samozřejmě, taky, akorát že je tam více zkorrumpovaných policistů, soudců, prostě a jednoduše, právní stát tam nefunguje ani reálně.

Stejně tak se nedá porovnávat kriminalita, protože pojetí deliktu na „východě“ a „západu“ se poněkud liší. Domácí násilí, drobné delikty, to se na „východě“ příliš neřeší. Na „východě“ se dá, navíc, mnohem snáze koupit beztrestnost. Ne, že by to na „západu“ nešlo, ale nejde to vždycky, a taky ne pro každého, kdo si zaplatí.

Porodnost, víceméně, klesá tak jako tak, a tím, že jinak orientovaní dostanou „deku“, nesnížíš jejich počet. Ale jistě, pokud jim média nedávají prostor, nejsou vidět, není „problém“.

Navíc ten „východ“ se snaží „západ“ mílovými kroky dohnat. Takže to není o tom, jak si spousta jedinců myslí, že by na „východě“ byla jiná mentalita. Ne, je to ekonomickou propastí. Ona taková Moskva si se západními městy v ničem nezadá. A nejen Moskva, že.