Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.červen 16:21

Jak já doufám, tak v blízkých letech dojde k většímu zalesnění většiny států.
Stromy přirozeně regulují počasí se vším všudy, celkové klima, zachovávají stabilitu (teplotu, vítr, ovzduší/kyslík, stojí za vznikem srážek, tedy za dešťěm, ale na druhou stranu taky zabraňují záplavám) i celkovým zavodněním země. Kde jsou stromy (hodně stromů a to zdravých), tam se drží i voda a počasí je stabilnější, tak jak by mělo být.

Prozatím docházelo a dochází k odlesňování (v jisté míře ale i k obnově lesů). Za jedno vykýcení a „zástavba“/prostor, za druhé dřevařský průmysl, kde rovnou kontrolují lesy a vysazují „ideální“ stromy, které se na to hodí (třeba i na topení) a k teré rychleji rostou a podobně – nejsou však ve větším množstvím vyloženě ideální pro přírodu. To je tedy účelové a plánované kácení stromů, ale pak tu máme škůdce a jejich přemnožení, což taky z/devastuje lesy – jako i teď v nedávné době.
Situace se doufám zlepší.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.červen 16:25

Jak já doufám, tak v blízkých letech dojde k většímu zalesnění většiny států.
Stromy přirozeně regulují počasí se vším všudy, celkové klima, zachovávají stabilitu (teplotu, vítr, ovzduší/kyslík, stojí za vznikem srážek, tedy za dešťěm, ale na druhou stranu taky zabraňují záplavám) i celkovým zavodněním země. Kde jsou stromy (hodně stromů a to zdravých), tam se drží i voda a počasí je stabilnější, tak jak by mělo být. S jejich přízomností je celkově chladněji, nedochází k parnému horku, vysušování a tak podobně.

Prozatím docházelo a dochází k odlesňování (v jisté míře ale i k obnově lesů). Za jedno vykýcení a „zástavba“/prostor, za druhé dřevařský průmysl, kde rovnou kontrolují lesy a vysazují „ideální“ stromy, které se na to hodí (třeba i na topení) a k teré rychleji rostou a podobně – nejsou však ve větším množstvím vyloženě ideální pro přírodu. To je tedy účelové a plánované kácení stromů, ale pak tu máme škůdce a jejich přemnožení, což taky z/devastuje lesy – jako i teď v nedávné době. Přestože v jisté míře dochází k obnově lesů (což taky není nic moc), tak kácení stromů ve městech (v ČR) se stupňuje. Namísto, aby se udržovaly a vysazovaly, tak se města spoléhají jen na městské parky a stromy mizí z ulici, sídlišť, kolem potoků a řek. Maximálně se někde vysází pár (velice málo) okrasných stromů v řadě za sebou.
Situace se doufám zlepší.