Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.červen 1:13

McDonald´s je jeden z nejlevnějších velkých řetězců rychlého občerstvení v U. S. Vezmi si takový Quarter Pounder:

máš tam 1/4 lb hovězího masa (mletého, a v hotovém stavu), máš tam housku, dva plátky chedaru (100 g), kečup, hořčici, cibuli, okurku

Zdroj: https://www.mcdonalds.cz/menu/hovezi-burgery/mcroyal-double/

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.červen 1:28

McDonald´s je jeden z nejlevnějších velkých řetězců rychlého občerstvení v U. S. Vezmi si takový Quarter Pounder:

máš tam 1/4 lb hovězího masa (mletého, a v hotovém stavu), máš tam housku, dva plátky chedaru (100 g), kečup, hořčici, cibuli, okurku, housku na burger. 150 g mletého hovězího masa máš Kč 22.50, dva plátky chedaru Kč 20.00, kečup a hořčice Kč 3.00, cibule a okurka Kč 5.00, houska Kč 15.00 – normální, kvalitní a čerstvé, suroviny, aby to za něco stálo. Suma Kč 63.50 × 3.15 = Kč 197.00 (po zaokrouhlení). Oni to prodávají za Kč 95.00. OK nějakou desetikorunu můžeš ušetřit na servisu, a na tom, že to je „pásová výroba“, ale zbytek musíš vydupat ze země okmásáním kvality surovin. A to, ten náš, obsahuje chedar, americký obsahuje imitaci amerického sýru (prostě: klasika!) a stojí USD 3.89.

Jestli chceš burger za Kč 95.00, aby byl chutný a zdravý, musíš si ho vyrobit sám.

Tady je to o tom, že maso vyrábí, po tunách, fabryka na výrobu masa do burgerů McDonald´s v Pol­sku, ta fabryka ho namele, naformuje a hluboce zamrazí (mrazit se dají kosti, jinak se to maso potrhá a nikdy to nebude ani chutné, ani zdravé, bude to sice, hygienicky nezávadné, ale to je tak všecko). Okurky vyrábí fabryka na výrobu okurek pro McDonald´s někde v DDR, nebo Nizozemí, a – zase – ty okurky už jsou v tom láku nakrájené přesně na rozměr a hmotnost, kterou si McDonald´s určil. A tak by šlo pokračovat. Jídlo s takovým stupněm průmyslového zpracování nikdy nebude zdravé, ani chutné.

Zajdi si k řezníkovi, dej si dršťkovku, slaný rohlík a pivo a vyjde Tě to cca na stejné peníze, jako tady to Scheisse. A bude to chutné a bude to zdravé.

Zdroj: https://www.mcdonalds.cz/menu/hovezi-burgery/mcroyal/ https://ceniky.mcdonalds.cz/cenik/cenik.jsp?restaurace=019&podtyp=11 https://www.mcdonalds.com/us/en-us/product/quarter-pounder-with-cheese.html