Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.červen 15:39

Správně je to tak, že Polsko má takovou vlajku, jakou dřív mělo České království… Česko mělo takovou vlajku po dlouhá staletí, Bílá a červená, naše tradiční barvy. Polsko má takovou vlajku teprve od roku 1918/1919. Polské knížectví, Polské království a jeho podoby, Polsko-litevská unie a další… ty měly jiné vlajky. Bílá a červená byla prostě naše.
Československo původně ponechalo starou vlajku – pak ji změnila, kdy začlenila – modrý klínek – tehdy ssymbol Slovenska.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.červen 15:42

Správně je to tak, že Polsko má dnes takovou vlajku, jakou dřív mělo České království… Česko mělo takovou vlajku po dlouhá staletí, Bílá a červená, naše tradiční barvy. Polsko má takovou vlajku (v takové podobě) teprve od roku 1918/1919. Polské knížectví, Polské království a jeho podoby, Polsko-litevská unie a další… ty měly jiné vlajky. Bílá a červená byla prostě naše. Hanba pro ty, kdo to nevědí. ;) 😝
Československo od 1918 původně ponechalo starou vlajku – pak (za rok a něco) ji změnila, kdy začlenila – modrý klínek – tehdy symbol Slovenska.