Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.leden 19:48

Ano, ale v první řadě si to musíš domluvit s těmi školami a uzpůsobit k tomu výuku.
Jednu třeba dálkově, v druhé s individuálním stud. plánem a třeba „uznanými“ předměty (v rámci toho, že zcela stejný předmět studuješ na té druhé škole), atd.
Ovšem šikana a kolektiv k tomuto není dobrý důvod. Navíc mi uniká, proč kvůli tomuhle chceš studovat dvě školy, pokud ti nevyhovuje, můžeš školu změnit nebo rovnou studovat kombinovaně, dálkově a popřípadě tedy i pracovat, minimálně alespoň brigádně.
Navíc můžeš třeba na maturitu i bez studia přímo na SŠ (samozřejmě to taky obnáší jistou přípravu, ale pak jen stačit splnit zkoušky).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.leden 19:56

Ano, ale v první řadě si to musíš domluvit s těmi školami a uzpůsobit k tomu výuku. Ale jinak tomu nic nebrání a nikde se to nezakazuje.. Ale dopředu bych si připravil důvody (související hlavně s tím, že chceš mít vystudované oba obory a už teď víš, že je oba chceš studovat).
Jednu třeba dálkově, v druhé s individuálním stud. plánem a třeba „uznanými“ předměty (v rámci toho, že zcela stejný předmět studuješ na té druhé škole), atd. Nebo obě dálkově, ale záleží hodně na té domluvě.

Ovšem šikana a kolektiv k tomuto není dobrý důvod. Navíc mi uniká, proč kvůli tomuhle chceš studovat dvě školy, pokud ti nevyhovuje, můžeš školu změnit nebo rovnou studovat kombinovaně, dálkově a popřípadě tedy i pracovat, minimálně alespoň brigádě.
Navíc můžeš třeba na maturitu i bez studia přímo na SŠ (samozřejmě to taky obnáší jistou přípravu, ale pak jen stačit splnit zkoušky).
Proti samotné šikaně se můžeš obrnit (v první řadě chrakterově atd), v druhé založit nějakou skupinu, něco jako „odbory“, ochrana žáků před šikanou s řešením jejich následků, stěžovat si (konkrétním lidem),… Něco s tím dělat a nenchat si to líbit. Postupovat i přímo oficiálně, požádat ředitele (nebo i někoho „vyššího“) o založení nějakých takových skupin, komisí,… S dohlížením i trestním. Je to o správě a organizaci (a taky i o pravomocích… I jako student můžeš mít pravomoci a klidně i větší než učitel ;)).