Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.leden 11:49

Změna střední školy je ale často psychicky náročná – ať už z hlediska rozdílových testů, či zvykání si na nový kolektiv.

Neuvedl jste totiž, do kterého chodíte ročníku. Uvědomte si, že vás ředitel gymnázia, o něž jste projevil zájem, nemusí přijat, pokud má plný počet žáků. Ten totiž nemůže překročit. Počítejte i s rozdílovými zkouškami (záleží na ročníoku). Rozsah učiva i ve stejných předmětech na gymnáziu a SŠ se liší.

Nejdříve je nutné, aby vaši roče napsali žádost o přestup, pokud nejste plnoletý a předali ji řediteli nové školy. e vhodné po domluvš ředitele i s vámi navštívit a dovíte se, zda má volné nístom, případně, které bude skládat zkoušky do určitého ročníoku. .

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.leden 12:07

Změna střední školy je ale často psychicky náročná – ať už z hlediska rozdílových testů, či zvykání si na nový kolektiv. Zkuste se zamyslet, zda nemáte dostatek vůle k dokončení SŠ. Chcete školu dokončit, nebo jen musíte. Učební obor, sei vyberte sám, zřejmě ten, kde nejsou odborné předměty podobného typu jako na uvedené škole.

Neuvedl jste totiž, do kterého chodíte ročníku. Uvědomte si, že vás ředitel gymnázia, o něž jste projevil zájem, vás nemusí přijat, pokud má plný počet žáků. Ten totiž nemůže překročit. Počítejte i s rozdílovými zkouškami (záleží na ročníku). Rozsah učiva i ve stejných předmětech na gymnáziu a SŠ se liší. To platí i pro odborné předmšty n učnovské škole O pakuji, neuvedl jste ročník, takže uvádím jen obecně.

Nejdříve je nutné, aby vaši rodče napsali žádost o přestup, pokud nejste plnoletý, a předali ji řediteli nové školy. Je vhodné po domluvé s ředitelem ho i navštívi i s Vámi a vysvětlit důvod přestupu. Dovíte se, zda má volné nísto, případně, zda a které zkoušky budete skládat do určitého ročníku. Když budet ředitel nové školy souhlasit s přestupem, vyřídí doklady s řediteem sstávající školy. Ale je slušné, oznánmit třídnimu učiteli, že žýádáte o přestup.