Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.leden 12:45

Protože neschopné školství, dostatek („nadbytek“) dostupných informací, jejich protiřečení a nemožnost nebo nerozhodnost si vybrat, samotná složitá společnost (včetně zákonů, počínaje politikou), zkreslování, dezinformace, média, předsudky, liberalismus, počínající nestabilita, úpadek mravů a hodnot, nevzdělanost.
Převládají domněnky, názory (momentální pocity) a předsudky. Bez relevantních informací, vzdělání, znalostí, zkušeností,… podléhají lidem vnitřnímu a vnějšímu souzení (hlavně odsuzování) a to dává vzniknout zmatené nerozhodné nebo nestálé společnosti. Zaujatosti z velké části přetrvávají, ale i ony mírně mohou měnit podoby, lidi ani neví PROČ jsou někdy zaujatí, tak mění ta stanoviska a důvody, proč jsou vůči něčemu zaujatí… vědí jen, že jsou.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.leden 12:50

Protože neschopné školství, dostatek („nadbytek“) dostupných informací, jejich protiřečení a nemožnost nebo nerozhodnost si vybrat (víc zdrojů, víc výkladů, plus manipulace nebo „jen“ subjektivismus), samotná složitá společnost (včetně zákonů, počínaje politikou), zkreslování, dezinformace, média, předsudky, liberalismus, počínající nestabilita, úpadek mravů, hodnot řádu a vůbec i kultury, nevzdělanost.
Převládají domněnky, názory (spíš momentální pocity) a předsudky. Bez relevantních informací, vzdělání, znalostí, zkušeností,… podléhají lidem vnitřnímu a vnějšímu souzení (hlavně odsuzování) a to dává vzniknout zmatené nerozhodné nebo nestálé společnosti. Zaujatost z velké části přetrvává, ale i ona může mírně měnit podobu, lidi ani třeba neví, PROČ jsou někdy zaujatí, tak mění ta stanoviska a důvody, proč jsou vůči tomu zaujatí… vědí jen, že jsou.